Mercedes-Benz EQV, testat în condiții extreme în Suedia: monovolumul electric cu autonomie de peste 400 de kilometri va fi lansat pe piață în a doua jumătate a anului

Publicat miercuri, 25.03.2020 13:09 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz a publicat un set nou de imagini cu monovolumul electric EQV. De această dată, fotografiile au fost realizate în timpul unor teste desfășurate în Suedia. Lansarea pe piață a noului EQV va avea loc în a doua jumătate a anului.

În toamna anului trecut, Mercedes-Benz a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul EQV. Versiunea electrică a monovolumului Clasa V este echipată cu un motor capabil să ofere până la 204 cai putere și 362 Nm.

Alimentarea motorului electric este realizată mulțumită unui pachet de baterii cu o capacitate netă de 90 kWh, iar autonomia anunțată de constructorul german este de 418 kilometri în regim NEDC.

Acum, Mercedes-Benz realizează ultimele teste necesare pentru finalizarea lui EQV. Pe lista constructorului german s-a aflat și un test în condiții extreme în Suedia.

În cadrul acestei sesiuni au fost implicați peste 30 de ingineri și experți în electronică și mecanică din cadrul Mercedes-Benz Vans. Aceștia au testat monovolumul pe drumuri acoperite cu gheață și zăpadă și au analizat efectele temperaturilor negative (au fost înregistrate până la -30 de grade Celsius) asupra manevrabilității și a confortului, dar și rezistența și reacțiile componentelor sistemului de propulsie.

În plus, experții producătorului german au analizat funcționarea aplicațiilor software, cât și comportamentul sistemului de încărcare în condiții extreme. Conform oficialilor Mercedes-Benz, noul EQV are nevoie de circa 45 de minute la o priză de 100 kW pentru a încărcare de la 10% la 80%, iar acest lucru a fost verificat și la -30 de grade Celsius.

Mercedes-Benz EQV este al doilea produs al familiei EQ, iar conform oficialilor germani, lansarea pe piață va avea loc în a doua jumătate a acestui an.

  • Edikkk, miercuri, 25.03.2020 17:43

    Aceste Mercedes EQV or să aibe UN SUCCES NEBUN DE BUN !! Bravo Mercedes!