Mercedes-Benz a publicat imagini sub camuflaj cu EQA: SUV-ul electric va fi prezentat până la sfârșitul anului

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Miercuri, 26.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a publicat câteva imagini sub camuflaj cu modelul electric EQA în timpul unor teste desfășurate în Suedia. Prezentarea oficială a noului SUV compact va avea loc în cursul acestui an.

Gama de modele electrice oferită de Mercedes-Benz va primi în acest an un nou membru prin intermediul SUV-ului compact EQA.

Constructorul german a confirmat recent lansarea acestui model, iar acum a publicat o serie de imagini din timpul unor teste desfășurate pe zăpadă în Suedia.

Germanii au ales țara din nordul Europei pentru a evalua managementul termic al bateriei și modul în care acumulatorul se încarcă la temperaturi scăzute, pe lângă testele legate de tracțiune și recuperarea energiei pe gheață și zăpadă.

Pentru moment, Mercedes-Benz nu a furnizat detalii despre caracteristicile tehnice ale lui EQA, însă noul model va reprezenta practic versiunea electrică a SUV-ului compact GLA, care a primit o nouă generație chiar la finalul anului trecut.

Mercedes-Benz EQA va fi bazat pe conceptul prezentat în toamna anului 2017, care era echipat cu două motoare electrice care generau împreună echivalentul a 272 de cai putere și un cuplu de 500 Nm.

De asemenea, conceptul oferea tracțiune integrală și utiliza o baterie cu capacitatea de 60 kWh pentru o autonomie oficială de 400 de kilometri.

Până la prezentarea noului EQA, Mercedes-Benz va fi prezentă săptămâna viitoare la Salonul Auto de la Geneva, acolo unde va prezenta o nouă gamă de versiuni plug-in hybrid sub brandul EQ Power pentru anumite modele din gamă.

Germanii nu au oferit însă alte detalii despre noile versiuni plug-in hybrid.

Via Mercedes-Benz

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Ar fi pacat ca MERCEDES BENZ EQA sa aiba o autonomie mai mica decat cea de la HYUNDAI Kona Electric (449 km WLTP) sau KIA e-Niro (455 km WLTP) aparute in anii 2017 respectiv 2017 pe piata auto mondiala...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru