Mercedes a prezentat unicatul Project Geländewagen: modelul are la bază actualul Clasa G și dispune de modificări specifice modelelor de competiții

Publicat miercuri, 09.09.2020 13:05 de Cornel Șocariciu

Mercedes-Benz a prezentat Project Geländewagen, un model unicat care a fost inspirat de mașinile de competiții. O replică a acestui vehicul va fi scoasă la licitație, iar banii obținuți vor fi donați unei asociații care se ocupă cu susținerea proiectelor de artă.

Mercedes-Benz a publicat primele imagini și informații referitoare la unicatul Project Geländewagen. Modelul a fost proiectat de Gorden Wagener, directorul departamentului de design Mercedes-Benz, și de Virgil Abloh, director de creație al departamentului Louis Vuitton Men și director de creație și fondator Off-White.

Proiectul are la bază actuala generație Clasa G, iar Gorden Wagener și Virgil Abloh au vrut să scoată în evidență trăsăturile specifice modelului de off-road. În același timp, cei doi propun un interior cu elemente preluate din motorsport.

Conform reprezentanților Mercedes-Benz, designul pune în valoare liniile clasice ale lui Clasa G care se suprapun cu detaliile specifice ale mașinilor de competiții. Pachetul exterior include spoilere noi, praguri laterale complet modificate și aripi mult mai late. Garda la sol a fost modificată, iar anvelopele sunt unele specifice modelelor de circuit.

Interiorul clasic al lui Clasa G a fost modificat complet. Nemții propun ceasuri de bord noi, scaune de competiții, un roll cage complet și, bineînțeles, centuri de siguranță în cinci punte. Totodată, volanul clasic a fost înlocuit cu unul inspirat de cele ale monoposturilor de Formula 1.

"Prin intermediul lui Project Geländewagen am reușit să dăm naștere unei forme de artă care scoate în evidență modul în care putem interpreta luxul, dorința de frumusețe și extraordinarul", a declarat Gorden Wagener.

Conform reprezentanților Mercedes-Benz, o replică a lui Project Geländewagen va fi scoasă la licitație de casa Sotheby’s, iar banii obținuți în urma vânzării vor fi donați unei asociații care se ocupă cu susținerea proiectelor de artă.

  • Toni S, miercuri, 09.09.2020 14:21

    Pare un Nissan Cube nereusit

  • netam-nissan, miercuri, 09.09.2020 19:06

    e de jucarie sper. daca nu, e umor auto absurd.