McLaren Senna GTR Concept a ajuns la Geneva: prototipul anunță un viitor model dezvoltat exclusiv pentru circuit

Publicat marţi, 06.03.2018 18:34 de Cornel Șocariciu

McLaren Senna GTR Concept a debutat în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Britanicii anunță astfel un nou model destinat exclusiv circuitului. Doar 75 de exemplare vor fi asamblate manual în cadrul fabricii din Woking.

McLaren a expus noul Senna GTR Concept în cadrul Salonului Auto de la Geneva. Prototipul constructorului britanic anunță un viitor model dezvoltat exclusiv pentru circuit.

75 de exemplare vor fi asamblate manual în cadrul fabricii din Woking începând cu 2019.

"McLaren Senna GTR va avea mai multă putere, o apăsare aerodinamică (până la 1.000 kg) și aderență îmbunătățite comparativ cu McLaren Senna"

, a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren.

Până în acest moment, reprezentanții constructorului britanic nu au oferit detalii despre performanțele lui Senna GTR, informațiile urmând să fie publicate în cursul anului curent. Modelul va folosi structura Monocage III și va avea tot 1.198 de kilograme, masă trecută și pe fișa lui Senna.

Unitatea V8 biturbo de 4.0 litri va dezvolta "cel puțin" 825 de cai putere (800 CP sunt livrați în cazul versiunii Senna) și va fi cuplată la o transmisie derivată din cele utilizate în motorsport. Suspensia va suferi și ea transformări, iar pachetul aerodinamic o să fie modificat.