McLaren pregătește un nou supercar hibrid: motor V6 și autonomie electrică de până la 32 de kilometri

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Vineri, 03.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul McLaren plug-in hybrid din gama de bază Sports Series va fi lansat în cursul acestui an. Sistemul de propulsie va avea la bază un motor V6, iar autonomia în modul electric ar urma să fie de până la 32 de kilometri, conform informațiilor apărute în presa britanică.

În scurt timp, McLaren va prezenta publicului un nou model din gama de bază Sports Series. Acesta va fi echipat cu un sistem de propulsie plug-in hybrid, iar lansarea ar urma să aibă loc în cursul verii. Conform surselor, noul model (denumirea comercială încă nu este cunoscută) ar urma să fie disponibil pentru comandă până la finalul anului curent.

Viitorul supercar plug-in hybrid va miza pe un asamblu format dintr-un motor V6 și un motor electric. Nu sunt cunoscute detaliile cu privire la puterea totală a viitorului sistem PHEV, însă voci apropiate companiei susțin că autonomia în modul electric ar urma să fie de până la 32 de kilometri.

"Avem experiență în ceea ce privește sistemele electrificate. Le-am utilizat cu succes în cazul modelelor P1, P1 GTR și Speedtail, iar o astfel de rețetă poate oferi atât performanțe de top, cât și eficiență. În cadrul McLaren totul se bazează pe dezvoltarea mașinilor cu performanțe de top, iar un sistem hibrid plusează prin livrarea rapidă a cuplului", a declarat Mike Flewitt, CEO-ul McLaren.

Mai mult decât atât, Jens Ludmann, COO-ul companiei britanice, spune că inginerii McLaren au reușit vină cu soluții pentru a elimina problemele generate de masa suplimentară a sistemelor electrificate.

"Suntem norocoși că nu avem atât de multe constrângeri legate de preț.

Clienții își doresc ce e mai bun, iar acest lucru ne determină să venim cu soluții", a declarat Ludmann.

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru