McLaren Elva a primit un pachet special din partea MSO: omagiu adus modelului de competiții McLaren M6A

de Cornel Șocariciu
Joi, 26.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia McLaren Special Operations a pregătit un pachet special pentru noul Elva. Hypercar-ul a fost vopsit în nuanța Anniversary Orange și reprezintă un omagiu adus modelului de competiții M6A din anii '60.

La finalul anului trecut, McLaren a publicat primele imagini și detalii referitoare la Elva. Cel mai nou hypercar din gama Ultimate Series poartă numele celebrului model de competiții care a impresionat publicul larg în anii '60.

Acum, divizia McLaren Special Operations (MSO) a decis să aducă un omagiu unui alt model care a făcut carieră în anii '60. Vorbim despre McLaren M6A, un vehicul destinat motorsportului care în 1967 s-a impus în celebra serie Can-Am. Mai mult decât atât M6A a fost primul McLaren vopsit vreodată în portocaliu.

În aceste condiții, specialiștii din cadrul MSO au decis ca noul McLaren Elva să fie vopsit în nuanța Anniversary Orange. Caroseria dispune și de o serie de accesorii în culoarea Dove Grey, iar semnătura lui Bruce McLaren se află la loc de cinste pe elementele laterale ale hypercar-ului Elva. Asemeni vechilor modele de circuit, pe portierele acestui Elva a fost inscripționat și textul "McLaren Cars".

Așa cum era normal, aceeași nuanță Anniversary Orange a fost utilizată și pentru planșa de bord, fețele portierelor și tunelul median.

McLaren Elva este echipat cu un motor biturbo V8 de 4.0 litri capabil să dezvolte 815 cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de 3 secunde.

Conform oficialilor producătorului britanic, doar 399 de unități vor fi produse, fiecare dintre acestea având un preț de pornire de peste 1.66 de milioane de euro.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru