McLaren critică Ferrari și Red Bull pentru că sunt împotriva reducerii costurilor: "Se joacă cu focul, riscă să concureze doar între ei"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
McLaren consideră că Ferrari și Red Bull "se joacă cu focul" când refuză reducerea costurilor, întrucât riscă să concureze "doar între ei" în cazul în care mai multe echipe vor intra în faliment.

Amânarea sau anularea primelor 9 curse din sezonul 2020 al Formulei 1 va avea un impact major asupra echipelor mici, ca urmare a faptului că veniturile din drepturile TV vor fi reduse semnificativ.

Prin urmare, echipele au decis inițial să stabilească un buget maxim anual de 150 de milioane de dolari, însă McLaren face presiuni pentru o reducere suplimentară până la 100 de milioane de dolari.

Propunerea s-a lovit însă de refuzul categoric al celor de la Ferrari și Red Bull, care susțin că au nevoie de un buget mai mare ca urmare a investițiilor în cercetare și dezvoltare.

"Fără 10 echipe, sau fără cel puțin nouă echipe, nu ai cu adevărat o Formula 1. Există două echipe care trebuie să fie foarte atente, pentru că se cam joacă cu focul. Ai nevoie de o grilă completă pentru a avea un sport", a declarat Zak Brown, șeful selor de la McLaren.

Într-un astfel de context, Brown avertizează că există riscul ca mai multe echipe să părăsească Formula 1 din cauza situației financiare.

"Dacă mai multe echipe își pierd interesul sau nu mai au o justificare financiară de a participa, vor concura între ei", a adăugat Brown.

În schimb, Mercedes este singura echipă de top care a fost de acord cu o eventuală reducere suplimentară a bugetului maxim, cel mai probabil spre pragul de 130 de milioane de dolari.

Via The Race

Comentarii (6)

  • boss ache
    Oricum concureaza doar intre ei hehe
    11 0
  • Mercedes F1
    Cand o sa ai doar 6 piloti pe circuit.....de duce naibii sandramaua. Ferrari spera sa castige macar asa, dar cu Red Bull...n-as paria pe macaronari.
    4 10
  • Costel
    ii de la sine inteles care-i traiectoria celor din Woking ,

    iata ca-s necesare resurse financiare considerabile pentru a razbi pan' la urma sa bifeze in anii ce vin macar o singura prezenta pe grila de start la Indy500 cu un monopost propriu fiindca "desfatarea" doar in calificari din Indiana prin 2019 parca i-o compromis mai mult decat o persiflare prin neparticipare la probabil cei mai notorii 800 km din motorsport iar rutina disiparii culpei ca-n marele circ spre carentele perene ale pistoanelor japoneze/franceze/germane ii ridiculizeaza profund si asta numa' fiindca Chevrolet o avut anul trecut "doar" 15 motoare la start din cele 33 de pozitii
    5 1
  • Costel
    ii momentul ca astazi ,intr-o zi speciala pentru Lumea Crestina , sa renuntam macar partial la animozitatile generate de cateva persoane a caror singura culpa pe AM -motorsport ii consfintita doar de o cunoastere numa' partiala a fenomenului marelui circ si sa mi se permita sa urez atat team-principal-ului scuderiei : Buona Pasqua mattia ! cat si dar nicidecum in cele din urma multiplului campion german vettel, liderul incontestabil al ferrari : Frohe Ostern sebastian !
    1 0
  • Sunt pesimist in legatura cu viitorul acestei competitii. Chiar daca se va relua vreodata, nu stiu cate echipe vor mai putea financiar sa participe si ce chef va mai avea lumea de asa ceva, avand in vedere ce vremuri urmeaza.
    3 0
  • Ha,ha,ha...
    F1 "e" pentru bogati, nu mai ai bani de F1...te muti in competitia aia cu masinute pe baterii, si gata.
    Nu le-as duce eu grija, astia si cand spun ca nu mai au bani sunt mai bogati "dacat" multe tari.
    Hai sa vedem daca mai suntem noi pe aici pana se va relua competitia, poate ca nu o sa murim (toti), dar posibil sa nu mai avem bani sa platim curentul electric (multi)... ;)
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru