Luca de Meo anunță primele schimbări la Renault: francezii se concentrează pe design și pe lansarea de modele compacte

de Daniel Popescu
Miercuri, 05.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Renault va pune mai mult accent pe design și se va concentra pe dezvoltarea de modele compacte, care aduc profituri mai mari decât modelele subcompacte, potrivit noului CEO Luca de Meo.

Sosirea lui Luca de Meo în postul de CEO al celor de la Renault va aduce o serie de schimbări în strategia constructorului francez.

Chiar dacă noul plan va fi dezvăluit abia în 2021, de Meo a oferit deja o serie de indicii cu privire la direcția de viitor a producătorului din Hexagon.

Prima măsură pe care o va lua de Meo va fi o atenție mai mare acordată segmentului compact, care generează marje de profit mai mari decât segmentul subcompact.

"Nu putem să generăm 70% din livrări în segmentul subcompact. Este destul de periculos. Într-un timp foarte scurt am modificat planul pentru a miza pe segmentele în creștere și profitabile. Vrem să revenim în inima pieței europene, și anume în segmentul C", a explicat el.

În prezent, Renault obține cele mai bune rezultatele cu Clio și Captur, însă nu are niciun rival serios în segmentul compact pentru modele precum Volkswagen Golf sau Peugeot 3008.

De asemenea, gama de modele va fi redusă cu 20%, în contextul în care presa speculează de mai mult timp că Scenic, Grand Scenic, Espace sau Talisman ar putea fi eliminate.

Pe de altă parte, Renault va pune mai mult accent pe departamentul de design, lucru demonstrat și de recrutările lui Gilles Vidal de la Peugeot și Alejandro Mesonero-Romanos de la Seat.

"Designul este unul dintre cele mai importante motive pentru a cumpăra o mașină și vrem să fim puternici aici.

Designul ne oferă o șansă să ne diferențiem de alte branduri", a adăugat el.

Via Automotive News

Comentarii (3)

  • Reno cel Frumos
    Luca spune public că, în opinia lui, automobilele Renault sunt cam urâțele...

    Totuși, designul e scump. Dacă nu va reuși să realizeze automobile arătoase dar rezonabile la preț, vor fi probleme mari la Renault.
    4 1
  • Luca NU spune ca modelele Renault sunt cam uratele. Spune ca vor pune accent (si) MAI MULT pe design. Design care joaca deja si va juca un rol si mai important in industria auto odata cu uniformizarea componentei tehnice.
    1 2
  • someone
    modele compacte? in urma cu cateva luni renault spunea ca e f posibil sa renunte la megane. deci cum sta treaba? erati suciti atunci sau v-a sucit acum covid-ul?
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru