Lotus lansează colecția Elise Classic Heritage: patru versiuni speciale îmbrăcate în uniforme celebre în motorsport

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 06.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lotus a pregătit patru versiuni speciale dezvoltate pornind de la modelul Elise. Fiecare variantă a fost vopsită în culori care au făcut istorie în motorsport, iar toate edițiile vor fi grupate sub colecția Elise Classic Heritage Edition.

Lotus a pregătit o supriză pentru fanii mărcii: colecția Elise Classic Heritage Edition. Britanicii au pornit de la versiunea Lotus 220 și au pregătit patru variante noi care au îmbrăcat uniforme celebre în motorsport.

Prima dintre acestea a fost inspirată de Lotus Type 72D, monopostul din 1972 pilotat de Emmerson Fittipaldi. Clienții care vor alege acestă versiune vor primi un Elise vopsit în negru cu accesorii aurii.

A doua ediție specială preia culorile lui Lotus Type 49B, monopostul pilotat de Graham Hill în 1968. În acest caz, caroseria lui Elise va fi vopsită în roșu cu detalii albe și aurii.

Cea de-a treia versiune propusă de britanici are ca punct de plecare culoarea monopostului Lotus Type 81 pilotat de Nigel Mansell în 1980. Astfel, caroseria modelului sport va fi vopsită în albastru, în timp ce anumite detalii vor avea nuanțe de roșu și argintiu.

Ultima versiune specială pregătită de Lotus a fost inspirată de Type 18, monopostul cu care Sir Stirling Moss s-a impus în 1960 în Marele Premiu al statului Monaco.

Acesta propune o caroserie albastră cu accente albe.

Oficialii britanici spun că nuanțele folosite pentru exterior vor fi utilizate și la nivelul habitaclului pentru tapițerie și pentru anumite accesorii de interior. În plus, fiecare ediție va fi echipată cu o plăcuță cu denumirea colecției.

Conform oficialilor Lotus, vor fi produse doar 100 de unități din seria Elise Classic Heritage Edition.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru