Lexus pregătește primul său model electric: conceptul va fi dezvăluit în luna octombrie

de Paul Cosma
Joi, 22.08.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Primul model electric de la Lexus va fi o mașină din segmentul citadin, iar conceptul acesteia urmează să fie dezvăluit în luna octombrie, potrivit informațiilor din presa britanică.

Lexus a urmat îndeaproape strategia companiei-mamă Toyota și au lansat pe parcursul timpului o gamă variată de hibrizi, care ar trebui să fie suficientă pentru a respecta normele de emisii mai dure care vor intra în vigoare în Uniunea Europeană în 2021.

Oficialii mărcii japoneze au dezvăluit recent că intenționează să lanseze un Lexus electric pentru piața europeană, în special ca reacție la unele restricții de circulație anunțate de anumite orașe.

Primul vehicul electric de la Lexus ar urma să fie un model din segmentul citadin, iar conceptul va fi dezvăluit în octombrie la Tokyo, conform informațiilor Autocar, care îl citează pe Koji Sato, vicepreședintele Lexus.

Constructorul spune că designul produsului nu a fost finalizat, dar menționează că grila specifică Lexus nu va dispărea complet, fiind parte din identitatea brandului.

Pentru moment, Lexus se concentrează pe hibrizi, iar 26% dintre cele aproape 700.000 de unități comercializate la nivel global anul trecut au avut acest sistem de propulsie.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru