Leclerc va fi penalizat cu cel puțin 10 poziții pe grilă în cursa din Brazilia: pilotul Scuderiei va utiliza un motor nou

Publicat miercuri, 13.11.2019 16:33 de Daniel Popescu, Foto: Ferrari

Ferrari a anunțat că Charles Leclerc va utiliza un motor nou în Marele Premiu al Braziliei, astfel că va fi penalizat cu cel puțin 10 poziții pe grila de start.

Charles Leclerc va utiliza un motor nou cu ocazia Marelui Premiu al Braziliei de la sfârșitul acestei săptămâni.

Informația a fost dezvăluită de oficialii Scuderiei Ferrari și are la bază o scurgere de ulei suferită în ultima sesiune de antrenamente din cadrul Marelui Premiu al Statelor Unite.

La vremea respectivă, Leclerc a mizat ulterior pe o unitate nouă, iar echipa avea opțiunea de a remedia defecțiunea tehnică la timp pentru ca unitatea să fie utilizată din nou în Brazilia.

Cu toate acestea, șeful Mattia Binotto a dezvăluit că Ferrari a optat pentru o nouă unitate de propulsie pentru Leclerc. Întrucât își depășește limita regulamentară de motoare, monegascul va fi penalizat cu 10 poziții pe grila de start a cursei de duminică.

"Leclerc va primi un nou motor, ceea ce înseamnă că va suporta o penalizare pe grilă la Sao Paulo. Totuși, ar trebui să revenim la nivelul obișnuit de performanță și să arătăm spirit de luptă pentru a încheia sezonul într-o notă pozitivă. Asta va fi important pentru a conforma progresele și pentru a fi optimiști pe parcursul iernii", a explicat el.

De regulă, în astfel de situații, echipele optează pentru înlocuirea unor componente suplimentare, pentru a evita o nouă penalizare în următoarele curse. În cazul în care Leclerc va utiliza și un nou sistem MGU-H, penalizarea acestuia va crește la 20 de poziții.

Via Motorsport

 • Radu, miercuri, 13.11.2019 17:31

  E foarte vinovat Leclerc din cauza motorului ...

 • mobius, miercuri, 13.11.2019 20:21

  Din nou echipa il inlatura din calea lui Vettel. Nu e de inteles pentru ce, dar ce sa-i faci, "strategiile" echipei.

 • Radu, miercuri, 13.11.2019 22:36

  Cu tehnologiile folosite in 2019 la F1 si la un brand ca Ferrari, sunt inadmisibile probleme tehnice de genul celor intamplate anul asta, incepand cu problema lui Leclerc in Bahrein si (deocamdata) terminand cu suspensia dubioasa a lui Vettel. Sper ca in ultimele 2 curse sa nu fie evenimente.

 • Neutru, joi, 14.11.2019 03:09

  Spectacol să fie că mize nu prea mai sunt.

 • FanF1, joi, 14.11.2019 09:47

  @Radu, "foarte vinovat"... :))), mai ales de punctajul și poziția în clasament. ;) Sărmanul, pe parcursul campionatului a avut rolul să-l mediteze pe Vettel ca să înțeleagă ăla monopostul (chiar neamțul o spunea ceva vreme mai devreme), iar acum e pus să stea la curu' lui să-i mai ofere ăluia bonus niște puncte. Pe cuvânt că am ajuns să mă cert singur pe motiv că încă mai sunt fan Ferrari, ținând cont de ce fac ăștia în echipă.

 • Joker, joi, 14.11.2019 10:09

  Pe acest băiat trebuie să se concentreze Ferrari. Lui Vettel trebuie să i se explice ca este mult mai slab ca Hamilton si ca Lecrerc, daca înțelege bine daca nu dat afară si adus inca un pilot tanar, iar în funcție de rezultate decizi după un anumit nr de curse cine tr sacrificat. Oricum Mercedes este cam cu 2 ani in fata lui Ferrari ca masina, echipa,strategie, piloti

 • Sumi7, joi, 14.11.2019 10:35

  Din fericire este un circuit unde poti castiga usor si daca pornesti de pe locul 12-15.

 • Costel, joi, 14.11.2019 12:12

  mobiuse , nici astazi nu ii timpul trecut sa-ti prezinti scuzele mai mult decat necesare pentru comment-ul aruncat pe AM in amurg , sarcasmul tau neavand niciun fundament in afara propovaduirii verinului intr-o proportie intolerabila in aceasta comunitate si asta deoarece pot sa-ti confirm faptul ca Arsenie Boca o sa participe la FIA Gala 2019 din postura celui de-al doilea pilot care pierde titlul de campion mondial in acest sezon , primul fiind evident conationalul lui kimi raikonnen , eternul fluffer al pavianului impletit

 • Octavian, duminică, 17.11.2019 16:17

  Interesante comentariile de pe aici cu vesnicul cantec ca echipa il saboteaza pe Lecrerc pentru Vettel. De parca aveau pretentii la titlul anul asta.....nu a facut nici unul nici o branza amandoi au gresit ........mai mult sau mai putin....cateva sclipiri de ambele parti si cam atat. Acum sa spui ca i se schimba motorul ca sa il impinga pe Vettel in fata inseamna ca esti sub un tratament.