Leclerc a obținut în Rusia al patrulea pole position consecutiv în Formula 1! Hamilton îl învinge pe Vettel în lupta pentru locul doi

de Daniel Popescu
Sambata, 28.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Charles Leclerc a obținut în Rusia al patrulea pole position consecutiv și va fi acompaniat pe prima linie a grilei de start de Lewis Hamilton, care a reușit să-l învingă pe Sebastian Vettel cu numai 0.023 secunde.

Ferrari demonstrează din plin că este echipa momentului în Formula 1 după ce Scuderia a dominat calificările pentru Marele Premiu al Rusiei.

În plus, Charles Leclerc continuă să impresioneze prin rezultate după ce a obținut al patrulea pole position consecutiv. Monegascul a fost cronometrat cu 1:31.628 și a fost cu peste patru zecimi de secundă mai rapid decât rivalii săi.

În ultimul tur rapid de circuit, Lewis Hamilton a reușit să obțină locul doi după ce l-a surclasat pe Sebastian Vettel cu numai 0.023 secunde, ceea ce reprezintă o palidă consolare pentru Mercedes.

Max Verstappen a stabilit al patrulea timp al sesiunii, însă pilotul Red Bull va fi penalizat cu cinci poziții pe grila de start pentru înlocuirea motorului.

De această situație vor profita Valtteri Bottas (Mercedes), Carlos Sainz (McLaren) și Nico Hulkenberg (Renault), în timp ce Lando Norris (McLaren) și Romain Grosjean (Haas) vor progresa de asemenea câte o poziție. Verstappen va pleca astfel de pe locul 9 din fața fostului său coechipier Daniel Ricciardo, care acum concurează pentru Renault.

Primul pilot sub linie în a doua parte a calificărilor a fost Pierre Gasly, însă concurentul Toro Rosso va fi de asemenea penalizat cu 5 poziții pe grilă pentru înlocuirea motorului.

Francezul a fost urmat de Sergio Perez (Racing Point), Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo), Kevin Magnussen (Haas) și Lance Stroll (Racing Point). 

Prima parte a sesiunii a fost întreruptă timp de aproape 10 minute ca urmare a unui accident suferit de Alexander Albon de la Red Bull, care a pierdut spatele monopostului la intrarea în virajul 13 și s-a lovit de barierele de pneuri de pe marginea circuitului.

În plus, Daniil Kvyat nu a participat la sesiunea de calificări în urma numeroaselor probleme tehnice suferite în antrenamente și a deciziei echipei de a-i înlocui motorul în perspectiva cursei. Favoritul publicului local ar fi urmat oricum să plece din spatele grilei de start.

Pe lângă cei doi piloți, în prima parte au mai fost eliminați Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) și cei doi piloți ai echipei Williams (George Russell și Robert Kubica).

Marele Premiu al Rusiei va avea loc duminică cu începere de la ora 14:10.

Rusia - Rezultate Calificări:

Comentarii (24)

  • Leclerc, you did it again !!! Succes maine !
    19 1
  • Ferrari-ul la mai mult de 4 zecile de secundă de un Mercedes? "Au înnebunit salcâmii"? Măiculiță...
    15 1
  • Beyond My Dreams
    Ferrari, Vettel si Leclerc, cred ca au renascut dupa pauza din August. Un pic cam tarziu din pacate, dar totul a inceput cu schimbarile cerute de Marchionne. Pacat ca au irosit un 2014, un 2015 si un 2016... degeaba.
    3 1
  • Bravo Lec. Daca maine il tin anvelopele va fi greu de depasit copilul asta.
    Fortza Ferarri!
    20 0
  • The Dot
    Nu am prins calificarile, dar rezultatul confirma ceea ce am vazut dupa pauza de vara: Ferrari e cea mai rapida masina de 4 curse. Diferenta dintre Leclerc si Bottas e imensa. Din cate inteleg, Hamilton va pleca de pe gume medii si probabil le va folosi pe cele dure dupa intrarea la standuri. Nu stiu cat il va ajuta, la prima vedere Ferrari pare a mai face un 1-2 la sfarsitul cursei.
    9 0
  • James Allison
    @The Dot

    Bottas se afla pe pozitia a patra la start deoarece asa am stabilit de comun acord , multitudinea victoriilor lui Valtteri si implicit experienta acestuia pe acest traseu nereprezentand decat un atu si nicidecum vreun handicap in perspectiva cursei de maine deopotriva pentru el si mai ales pentru Mercedes.
    Convins fiind ca am reusit macar partial sa-ti risipesc aparenta incertitudine in ceea ce-l priveste pe Bottas ma retrag nu inainte de a te anunta ca-ti stau la dispozitie cu informatii , sper cat mai utile , ori de cate ori deciziile Mercedes genereaza indoiala si incertitudine in randul fanilor sai .
    0 2
  • Razvan Dumitrache
    Ho feraristilor! Maine o sa plangeti!
    0 7
  • Normal ca a luat pole! Cu asa masina si o maimuta scotea un timp mai bun!
    2 5
  • Neutru
    Aveți răbdare,echipa Ferrari s-ar putea să aibă alte idei.
    3 1
  • Stie cineva daca Mercedes mai dezvolta masina pentru anul asta, ori s-au crezut deja cu sacii in caruta?
    5 4
  • Mai nene, Vettel a adormit in galosi? Uite cum pierdeau in calificari in anii trecuti cand monopostul era egal uneori celui Mercedes...oricum Lewis are start foarte bun iar monopostul ala e facut pentru anvelope medii, in cazul in care nu il va depasi pe Lecrerc, se va tine scai dupa el si va schimba mai tarziu, timp in care va forta.
    7 7
  • octav71
    Cu un MGU-h si K cu cel mai mare randament de pe grila, cu o aerodinamica pe care in sfarsit au inteles-o si pus in pactica, cu +20CP fata de Mercedes si cu un pilot care vrea sa castige, au obtinut pole-ul.
    Pacat ca au facut-o atat de tarziu astfel ca si acest sezon apartine Mercedes.
    3 1
  • Felicitări Lecrerc, Vettel o dezamăgire,câștigă doar daca este ajutat de echipa.
    Sper sa nu il saboteze Ferrari iar pe Lecrerc si sper ca cei de la Ferrari și-au dat seama de ce nu pot câștiga cu Vettel.
    3 1
  • Vettel nu doarme in galosi, atat poate ! Iar Leclerc poate mai mult, mult mai mult, poate cat poate si Hamilton, iar diferenta de astazi dintre cei doi, respecta si diferenta actuala, in calificari, dintre Ferrari si Mercedes, diferenta pe care Vettel a exploatat-o extrem de rar. Ii consider pe cei doi pe aceeasi treapta, la fel de talentati, experienta lui Hamilton fiind compensata de impetuozitatea varstei lui Leclerc. De aceea cred ca pustiul nu se va lasa deloc intimidat de strategia lui Hamilton si va iesi o lupta frumoasa, cu probabilitate 55% Leclerc, 45% Hamilton.
    8 6
  • in momentul de fata tot max cred ca e cel mai racer. pe urma leclerc..si pe urma restul...ham posibil pe 5-6-7...
    4 10
  • THE SPINNING GERMAN
    Deci Ham iese in fata fetitei de la Ferrari desi fata are motor mai puternic. Cam asta e valoarea. Echipa il mai ajuta prin strategii sa castige o data pe an cate o cursa....sa nu dea in depresii el si fanii lui.
    11 7
  • @spinning german
    Trist dar adevarat! Omul are sotie, copii, nu mai risca ca inainte.
    4 2
  • btzbtz
    Nu va mai faceti socoteli in legatura cu Hamilton vs Leclerc. O sa castige Vettel.
    1 2
  • Foarte adevarat vis a vis de familia unui pilot de F1.
    Imi aduc aminte de era Schumacher, cand comentatorii spuneau ca la fiecare copil pe care il avea cu Corina Schumi era mai lent cu 1 sec :).
    E si normal dealtfel.
    5 1
  • Costel
    DAV , ce-s cu procentele astea aflate cu certitudine dincolo de granita suportabilitatii unui pedigree decent pentru F1 ?
    pentru sebastian vettel nicimacar 0,1 % ?
    sincer ,is satul de inca un Nostradamus aparut pe AM ca ciupercile dupa ploaie fiindca animozitatea manifestata la adresa cvadruplului campion german si dusa implicit dincolo de limitele rationalului nu face decat sa-ti intunece proiectia justa asupra curselor
    0 1
  • Pilotul-tatic
    Si daca are copii i se dezvolta&creste in marime&greutate si asta afecteaza puterea, viteza si stabilitatea monopostului?
    2 0
  • Pilotul-tatic
    Sau pana sa-si gaseasca femeia, atunci cand pierdea o cursa se consola cu ideea "data viitoare eu castig" si muncea mai mult, dar acum devenit si tatic, se consoleaza cu gandul ca are femeie acasa si se dedica mai putin sportului.
    1 0
  • Nu mah, cand ai copii vrei sa ramai viu, pentru ei. Sa nu ii lasi de izbeliste.
    3 1
  • Razvan Dumitrache
    No, fanii ferari, mai aveti batiste? Multe lacrimi azi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru