Kia introduce o versiune îmbunătățită a sistemului pentru monitorizarea unghiului mort: mașinile din trafic sunt afișate pe instrumentarul digital de bord

de Cornel Șocariciu
Joi, 07.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a pregătit o nouă versiune a sistemului pentru monitorizarea unghiului mort. Mulțumită camerelor video de la nivelul oglinzilor laterale, pe instrumentarul digital de bord vor fi afișate imagini cu vehiculele aflate în unghiul mort. Pentru început, sistemul va fi disponibil pe SUV-ul Sorento.

În ultimii ani, sistemul pentru monitorizarea unghiului mort a fost introdus în ofertă de majoritatea producătorilor și poate fi întâlnit atât pe modelele din clasele mari, cât și pe cele din segmentul mic.

Marea majoritate a producătorilor mizează pe semnale luminoase integrate la nivelul oglinzilor laterale care se activează în momentul în care șoferul intenționează să schimbe direcția de mers iar în unghiul mort se află alte vehicule.

Acum, Kia a pregătit o versiune îmbunătățită a acestui sistem. Denumirea comercială folosită de producătorul asiatic este Blind-Spot View Monitor și spre deosebire de restul sistemelor de până acum, mașinile din trafic aflate în unghiul mort vor fi afișate direct pe instrumentarul digital de bord.

Pentru început, sistemul va fi disponibil pe noul Kia Sorento și va funcționa împreună cu instrumentarul digital de bord Supervision cu ecran de 12.3 inch. În momentul în care șoferul semnalizează, iar în direcția indicată de acesta există vehicule aflate în unghiul mort, unul dintre cele două ceasuri de bord va prelua imagini de la camerele amplasate la nivelul oglinzilor.

Astfel, șoferul va avea o vizibilitate mai bună a traficului din spate și va putea executa manevra în condiții de siguranță.

Pe piața din Europa, Kia va oferi acest sistem doar pe vehiculele echipate cu funcția Blind-Spot Collision-Avoidance Assist. Acest sistem intervine în mod direct în cazul în care este detectat un posibil impact cu mașinile aflate în unghiul mort.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru