Kia a reluat producția în Slovacia: uzina de la Zilina produce gama Ceed și SUV-ul Sportage

de Daniel Popescu, Foto: Kia
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat că a reluat producția la uzina pe care o deține în localitatea slovacă Zilina, acolo unde produce modelele din gama Ceed și SUV-ul Sportage.

Kia a devenit unul dintre primii producători auto care decid să repornească producția în Europa după închiderile temporare cauzate de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Constructorul sud-coreean a confirmat reluarea producției la uzina pe care o deține în Slovacia la Zilina, pentru început cu două dintre cele trei schimburi obișnuite.

Kia produce în Slovacia modelele din gama Ceed și SUV-ul Sportage, însă capacitatea de producție din această perioadă va depinde în mare măsură de disponibilitatea componentelor primite de la furnizori. "Adaptăm producția anumitor modele și versiuni pe baza lanțului de furnizare pentru componente", menționează oficialii Kia.

Ca măsură de protecție, Kia a decis să instaleze două corturi la intrarea în uzină, unde toți muncitorii vor fi verificați în privința temperaturii înainte de a putea intra în fabrică.

Uzina Kia din Zilina a fost închisă în 23 martie, după agravarea pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Este prima uzină auto redeschisă în Slovacia, iar în prezent sunt planificate și redeschiderile uzinelor deținute de Grupul PSA Peugeot-Citroen (13 aprilie) și Grupul Volkswagen (19 aprilie).

Autoritățile din Slovacia au anunțat că intenționează să elimine unele restricții după Paște, iar printre măsuri s-ar putea număra și redeschiderea anumitor magazine și a showroom-urilor auto. De asemenea, Cehia, Germania și Austria intenționează să ridice unele restricții în cursul lunii aprilie.

Via Automotive News

Comentarii (32)

  • Bravo lor!Noi mai bagam parnaie minim o luna pana ni se duce dracu toata bruma de industrie care ne-a mai ramas.O s-o cumpere la bursa baietii cu banii de seminte.
    13 2
  • fan skoda
    Eu nu cred ca este o idee foarte buna. Treaba asta cu Covid-19 se inrautateste. Pe zi ce trece, creste numarul de infecati. A ajuns la peste 1.3 MILIOANE de infectati. Puteau sa le mai lase inchise cateva zile. In fiecare zi, mor cateva mii de oameni global.
    7 10
  • @fan skoda. Asta nu e o solutie sa stam inchisi in case,la un moment datbtot trebuie sa iesi si iei cintact cu un "virusat" si oricum trebuie sa faci imunitate.Au murit anul trecut 60 000 de oameni de gripa sezoniera si asta doar in Europa si nu s-a inchis nimic,nu s-a stresat nimeni,asta ca n-a facut presa propaganda.Acum,daca un tinerel de 98 de ani trage un vant si-i crapa inima,pac,imediat a murit de covid.
    13 6
  • @Tatraurs Situatia din Slovacia e putin diferita de cea din Romania. Au doar cateva sute de imbolnaviri si parca niciun deces. Infectarie nu cresc asa ca la noi, chiar cred ca stagneaza. Vor deschide si la noi, dar exista o anumita teama la nivelul societatii si mai ales la nivelul factorilor de decizie.Cand vor oameni si lumea te intreaba ce faci...imi inchipui ca nu e usor de luat anumite decizii.
    10 5
  • @Tatraurs

    "hot-spot-urile" apar si au propriul trend si in Europa si in SUA. Decizia celor de la KIA e discutabila, dar daca totul e tinut sub control....In schimb, la Romanica natiunea concranitoare si-a adus tot calabalacul si ridica pretentii sa le platesc cazare-masa. Asta n-ar fi nimic daca ciumatii ar sta locului si nu ar imprastia mizeria pestilentiala ce ii caracterizeaza.

    Dupa ce trece valul sa vezi domnule Tatraurs cum ramanem noi cu suedezii pe cap. Atunci sa te tii. Vei sta la parnaie de buna voie. Pentru ca zombii care nu vor mai fi (re)primiti de europeni isi vor face mendrele prin cartierul tau.
    16 1
  • Erata - Cand mor oameni
    4 3
  • @basil. Nu stiu de ce dar mie mi se pare dubioasa toata treaba asta. E o firma asiatica cred ca s-au perindat in draci asiaticii pe acolo,nu mai exista granite in Europa,lume circula,tusesc azi la Paris iar in 24 de ore am dat raceala la Tokyo,d'aia ma mira numarul lor mic de bolnavi. La fel si Germania,n-au intrerupt zborurile Germania -China si retur,cum dracu de ei nu s-au infectat ca eu nu mai stiu. O sa vedem peste cateva luni ce decizii intelepte au luat factorii nostri de decizie .Si sa vedem cat o sa fie si transa la fmi.
    8 5
  • fan skoda
    Toate tarile, toate insulele, regiunile, etc. au Covid-19. In Slovacia sunt peste 500 de infectati si morti 2.
    La noi sunt peste 4000 de cazuri de infectare si 176 de morti.

    coronavirus.jhu.edu/map.html

    China aproape s-a refacut complet. In Europa este alta situatie. Nu mai in Italia sunt peste 132.000 de cazuri de infectare si peste 16.000 de morti. Situatia se inrautateste. Ce nu inteleg eu, este de ce nu au inchis aeroporturile si granitele, de cand a aparut virusul in Europa. Din cauza ca ca au fost deschise, a venit un "val" de romani din Italia. Majoritatea erau deja infectati. Si uite asa, au venit in Romania, si au inceput sa contamineze tara. Ca deh, s-au speriat. Nu zic sa le mai lase inca o luna, dar zic ca ar trebui sa mai astepte sa se mai domoleasca treaba asta cu Covid-19.
    7 4
  • @fanel. De treaba ca ramenam cu toti "suedezii discriminati" pe cap sa ne imbogateasca cultural in continuare imi e cel mai frica .
    13 1
  • Edikkk
    Ar trebui dată drumul la industrie, nu este că lucrează toţi în producţie unul lângă altul, ca oile

    Să le dea firma protecţie, mască, ochelari, etc şi... la muncă
    13 3
  • ACE - Craiova
    Situatia COVID-19 astazi in Slovacia, la ora 15.15:

    Confirmed: 581
    Deaths: 2
    Recovered: 8
    Active: 571

    https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html#/bda7594740fd40299423467b48e9ecf6

    Si noi am inregistrat primul caz acum o luna si un pic, mai exact in data de 26.02.2020.....dar acum avem:

    Romania
    Confirmed: 4,417
    Deaths: 182
    Recovered: 460
    Active: 3,775

    Dumnezeu cu mila, incotro se indreapta situatia....
    7 1
  • @ace,primul caz a fost un bolnav de cancer la plamani in statiul terminal.Au trecut astia toate mortile la covid19. Si nimeni n-a mai murit de gripa anul asta,cum asa?
    5 4
  • Uitati cu totii un miiiic detaliu care are legatura cu "cultura locala" din Romania si anume toata coruptia si nepotismele care se traduc simplu intr-un singur termen: incompetenta.

    De aceea in Slovacia se pot redeschide fabricile si la noi nu.

    Daca am fi avut un sistem de sanatate si educatie bine pus la punct, si daca toate investiitiile la noi nu ar fi fost puse sub semnul parandaratului/mitei/ciubucului am fi fost acum in alta situatie.

    Altfel, abia acum cand dam de panica si riscul de a ne infecta parintii si bunicii in spitale cu mega virusul Corona (care trebuie luat foarte serios) se fac schimbarile care trebuie in conducere. Sau si mai bine, se panicheaza doctorii de disciplina armatei.

    Asa ca @Tatraurs, compara in primul rand 60 de mii de morti pe an vs peste 3 mii de morti pe zi de la o banala "gripa". SI daca esti asa viteaz iesi prin piete si pune mana pe tot ce prinzi, sau si mai bine fa o excursie pana in Suceava. Ne spui dupa cum te simti, ok?
    5 2
  • @un alex. N-am tinut nici o zi carantina,merg pe unde vreau si cand vreau. Nu cred deloc in mizeriile lor mai ales cand stiu cat de tare manipuleaza presa.Cunosti vreun decedat de covid? Eu nu si am rude inclusiv in Torino si Milano,doar ce se da la teve. M-am saturat sa mint in declaratii motivul deplasarilor dar asta e. Inca ceva,un prieten de-al meu a fost prieten cu Toni Tecuceanu,ai auzit de el? A fost scandal cu familia,statul roman mintise lanyv ca el.murise de aviara,atunci cand s-au ingramadit buluc sa se vaccineze de aviara,eh,ce crezi,de ce a facut familia lui scandal,stii de ce? Pentru ca a mirit de inima si de.o boala luata din spital,nicidecum de gripa aviara,nicimacar nuera racit.Sa vedem peste 3-4 luni cine are dreptate,dar sa nu iei de buna statistica de la tv,intreaba-ti rudele,prietenii cati morti de covid stiu,nu de alte boli.
    4 5
  • PS.Pardon,de gripa porcina mintisera baietii ca a murit actorul Tecuceanu,nu de aviara,m-am incurcat in pandemii.
    2 3
  • fan skoda
    @Tatraurs

    Tu crezi ca Covid-19 este o gluma ?! Ti-ai sunat rudele din Italia sa le intrebi daca au fost testati si au iesit pozitiv cu Covid-19 ? Au existat si cazuri de infectare cu Covid-19, in care unii oameni nu aveau nici un simptom. Dar erau infectati. Virus-ul a circulat din Asia, si ajuns si in Europa. Epidemia a inceput in Italia. Nu s-a facut nimic. Puteai sa mergi peste tot. A tot circulat virusul dintr-o tara in alta timp de mai mult de o saptama. Dupa aceea au inchis granite si aeroporturi, adr era prea tarziu. Virusul facuse deja inconjurul lumii. Dupa care au inceput sa se infecteze oamenii din interior, din tara cu Covid-19 de la cei care au calatorit in tarile din Europa deja infectate. A circulat in continuare. Cand deja erau cateva sute, mii de imbolnaviri si morti, au introdus carantina totala. Trebuie sa o luam in serios.
    3 5
  • Am avut colega de munca decedata in urma gripei aviare. A fost dusa cu elicopterul 400km la Bucuresti in mai putin de 24 de ore de la internare. Eforturile pentru salvarea ei au fost supraomenesti. Confirmarea de gripa a fost facuta de la Londra.

    PS asteptam un "semn" de la Boris Johnson (UK Prime Minister)
    5 0
  • @Tatraurs - nu trebuie sa fi cunoscut vre-un mort, dar am prieteni doctori si-mi povestesc ce se intampla in sectiile de ATI. Crede-ma, nu iti doresti sa ajungi acolo.
    Si colegi cu rude in Franta si Italia, si au bunici si membrii din familia extinsa care au murit de covid sau mai bine zis din cauza simptmomelor - SARS. Adica sindrom respirator acut si sever. Gasping for air daca iti zice ceva. Respira intr-o punga pentru un minut daca vrei sa incerci...

    Asa ca tu poti sa fii breaz si sa dai cuba cu toti pe care ii intalnesti. Striga oamenii de stiinta si epidemiologi pe toate gardurile ca afecteaza intre 2-5% din populatie. Raportat la populatia romaniei variaza intre 400K si un milion. Cum suna? Putin nu?

    Acum ca am terminat de scris imi dau seama ca am scris pentru mine ca de unii nu se lipeste informatia.
    9 2
  • fan skoda
    "Nu mor caii, cand vor cainii."

    Nu trebuie sa cunosti. Trebuie sa te interesezi.
    1 3
  • @fanel." gripa aviară, produsă de un virus patogen aviar (H5N1), care a infectat în intervalul 1997 – 2007 milioane de păsări domestice, 278 de persoane, dintre care 168 de decese."- semnat de profesorul universitar dr. GRIGORE Mihaesvu de la Departamentul de Botanica si Microbiologie al Facultatii de Biologie aU iversitatii Bucuresti. Pt atat au bagat tamiflu la greu si ni s-a distrus industria crescatoare de pasari.In fiecare an mor minimum 200 de oameni de gripa in Romania,imi pare rau de colega ta,probabil a avut si comorbiditati cum au cei care se curata de gripa.
    1 1
  • @Tatraurs

    Decesele sunt una administrarea unei crize e alta. Existenta virusului nu o poti contesta, iar in cazul unui virus necunoscut sa pui toate armele pe el e o solutie mai buna decat sa o faci pe indiferentul si sa spui ca trece ca prin minune odata cu incalzirea vremii. Gripa obisnuita ucide, este cunoscuta si poti sa te vaccinezi. In cazul Covid inca nu se stie mare lucru despre el....de la nu ai nici un simptom pana la moarte poti trece prin toate formele. Autoimunizarea e inca discutabila (dar sunt semnale ca e pe bune - ar fi ideal), virusul ucide (cel mai adesea) organisme deja slabite (si care prezinta diverse alte boli ) Acelasi lucru il face virusul HIV. Covid are o mortalitate de 10 ori mai mare decat a gripei obisnuite. Ti se pare putin? Infantul din SUA sau copila din UK, organisme tinere si fara boli au murit....sanatoase.

    Sud coreenii si-au inchis portile in secunda 2, au trecut la o testare extrem de agresiva si acum incep sa iasa din impas. Italienilor li s-a fluturat (plus o societate extrem de imbatranita in una dintre cele mai poluate zone ale Europei). Americanii...pfff...aici e un circ politico-mediatic unde un ignorant ajuns in fruntea statului continua sa promoveze un medicament in ciuda opiniei propriilor medici ce ii formeaza celula de criza. Japonezii se asteapta la ce e mai rau (populatie imbatranita, work alcoholics decizii intarziate) Sa vedem tarile sud americane. Aici il avem pe Balsonoro un Rambo reincarnat. Favelele sunt cele mai predispuse la aparitia unei catrastrofe locale. Dar avem si exceptii, tari care nu recunosc oficial virusul (asemenea imbecilitate.....) care nu au inregistrat imbolnaviri (Coreea de Nord) sau care recomanda baile cu aburi (aici domnul inexorabil ne poate da mai multe detalii, fiind unul dintre admiratorii presedintelui Belarus - barbatul intre barbati), consumul de alcool, miruirea caselor sau....rugaciunea.

    Cu o asemenea diversitate de 'informatii" cred si eu ca unora li se face capul calendar si ajung sa fie sceptici.

    PS in '20 a fost gripa spaniola....tot un hoax si ala probabil.
    6 0
  • @fanel,gripa spaniola a fost pe bune,a plecat din America(un rateu al unui test cu vaccinuri antimeningita) si au adus-o soldatii americani in timpul razboiului in Europa.Intre timp,in Italia a inceput scandalul ca anunta i-au prins ca mint la cauza mortilor si ca trimit trupurile direct la incinerat. In Franta la fel,daca la Tv spitalele colcaie de pacienti,uite ce-au filmat cu camera aacunsa cei de la Egalite et Reconciliation https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=OuYuWhaP35E
    Aceeasi teapa data si la americani de cbs la spitalul Elmhurs,la tv anunta ca nu mai fac fata,pe bune spitalul e gol,la fel si corturile de campanie puse pe stadioane.
    1 2
  • Hmmmm......."interesante" conexiunile cu RT, Ruptly, extrema-dreapta, extrema-stanga, miscarea anti-sistem ,satanism, etc

    end off-topic
    3 2
  • Satanism?Mda...
    1 2
  • Am scris satanism? atunci la etc mai putem adauga antisemitism, putinism, ghevarism, castrism....si putin (?) din vestele galbene

    Daca sursele sunt site-ul/canalul respectiv si initiatorul (+ "lucrarile", analizele si dizertatiile) acestuia (nu ii voi scrie numele altfel ar insemna sa ma transform intr-un promotor al imbecilitatii absolute) atunci hai sa facem o intelegere: ne reducem la a discuta auto. Asa cum e si normal.

    Ok?
    2 2
  • fan skoda
    Acest articol s-a "transformat" din Kia a reluat productia in Slovacia in Satana si prietenii sai.
    0 2
  • Nu,nu e ok. Adica daca nu merg pe calea "dreapta a adevarului absolut" si am indoieli si nu cred ce mi se repeta trebuie sa imintin gura? Am comentat la o stire care e economica ,nu prea are legatira cu domeniu auto,in loc de kia putea fi o fabrica de mobila sau altceva.Mai vorbim peste 2-4 luni sa vedem cine a avut dreptate. Daca nu e asa ca mine,imi cer scuze in avans si recunosc ca sunt un mare idiot usor manipulabil de altii.
    1 2
  • Ti-a ajuns covidutul la creier
    Tatraurs te gandesti ca poate fara masuri erau de trei ori mai multi morti? E mult mai contagioasa. Mai lasati comparatiile de doi bani. Daca ti-ar muri in masa cunoscuti in varsta nu mai erai zmeu pe aici.
    5 5
  • Anti sputnik sensor
    beep beep beep tatraurss

    asa cum toate relele in istoria milenara a omenirii au pornit din America, asa si gripa spaniola tot de acolo a fost adusa, bineinteles de catre soldatii americani, cine altcineva?
    Desi inca se dezbate si nu este clar de unde a plecat, sunt mai multe studii, tovarasul nostru adorator de putin si rasia, a aruncat deja pe site fake newsul. America e de vina. Inca de pe vremea romanilor.
    In plus mai si lanseaza aici indemnuri la nerespectarea legilor in vigoare, adica sa nu respectam izolarea asta ca virusul asta e o inventie. Beeep beep beep period
    2 4
  • @anticnn,pune mana pe enciclopedia britanica si vezi la gripa spaniola de unde a pornit, nu te mai da rotund aici. Cum ti-am mai zis si la alte comentarii la alte articole,vezi ca te ataca rusii,mai baga un ban pe rachete patrioate de la americani,vezi tu,nu te atacau rusii dupa 89 cat n-ai fost in nato,te ataca acum :),berbecule. Si tot cum iti scriam tie la alte comentarii,hai sictir .Sa vedem cati o sa moara de la "virusul mortii" la Tokyo unde merg aia ca sardinele prin metrouri sau in India. Sa nu dati vina pe corona cand vine criza economica,da?Mai ales in america,tara "evoluata" si cu cei mai multi oameni fara case din lume.
    4 3
  • fan skoda
    @Tatraurs

    "Sa vedem cati o sa moara de la "virusul mortii" "

    Pai, la nivel global sunt 1.431.900 de cazuri confirmate, au murit 82.172 de morti. In Japonia au murit 93. Japonia fata de Romania, are cu 200 de oameni infectati mai putini. Si morti de doua ori mai putini in Japonia decat in Romania.
    In Italia, au murit 17.127 din 135.586 de cazuri confirmate. SUA, are 12.910 morti din 399.929 de infectati. Romania, 203 morti din 4417 cazuri confirmate. Germania, cu cel mai bun sistem medical: Confirmati: 107.663 confirmati Morti: 2.016 morti Recuperati: 36.081

    Mai vrei date ?
    coronavirus.jhu.edu/map.html

    Deci, despre ce vorbim ?
    2 1
  • @ fan skoda. Nu le cred,statistica lor nu o cred,ce cred e ca la Tokyo,oras cat populatia reala a Romaniei,nu e interzis nimic,nu e inchis nimic. Un singur bolnav intr-un metrou ca ala plinnochi si trebuia sa vedem deja milioanele de morti. Dar o sa vedem in 2-3 luni cine a tras paiul scurt.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru