Kia a început producția pentru noua generație Sorento: primele exemplare Sorento Hybrid vor ajunge în Europa

de Paul Cosma
Joi, 09.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a anunțat startul producției pentru noua generație Sorento la uzina din Hwasung, în Coreea de Sud. Constructorul susține că primele exemplare Sorento Hybrid vor fi livrate clienților din Europa.

La începutul anului, Kia a publicat primele imagini cu noua generație a SUV-ului Sorento, care a primit noutăți de design și o versiune plug-in hybrid.

Din punct de vedere tehnic, noul Sorento va fi disponibil în trei versiuni. Singura versiune "clasică" este cea diesel, cu un motor de 2.2 litri și 202 CP, în timp ce gama include în premieră și două sisteme electrificate.

Astfel, Sorento va avea o versiune hibridă fără încărcare la priză care include un motor pe benzină de 1.6 litri și un motor electric de 60 CP care generează în total 230 CP, în timp ce bateria are 1.5 kWh. De asemenea, la scurt timp după lansare primelor două versiuni, Sorento va fi disponibil și într-o versiune plug-in hybrid de 265 CP cu o baterie de 16.6 kWh. 

Constructorul a anunțat oficial că a început producția pentru noua generație Sorento la uzina din Hwasung, în Coreea de Sud, iar primele exemplare Sorento Hybrid vor ajunge în Europa.

Kia Sorento a înregistrat vânzări de peste 3 milioane de exemplare de la debutul său din 2002.

Vânzările din Europa pentru noua generație Sorento sunt programate să înceapă în perioada iulie-septembrie 2020.

Via Kia

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru