JLR amână lansarea primului Range Rover electric: grupul britanic invocă reduceri de costuri din cauza pandemiei

de Paul Cosma
Vineri, 18.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Jaguar Land Rover a anunțat că lansarea primului Range Rover electric va fi amânată din cauza pandemiei, o măsură similară urmând să fie aplicată și în cazul viitorului Jaguar XJ electric.

În 2019, Jaguar Land Rover a dezvăluit primele informații oficiale cu privire la planurile de viitor pentru o gamă complet nouă de modele electrice și plug-in hybrid.

Constructorul britanic deținut de indienii de la Tata Motors va utiliza noua platformă Modular Longitudinal Architecture (MLA) pentru modele electrice și plug-in hybrid.

Primul model care va utiliza noua platformă MLA este un sedan electric care va înlocui actualul Jaguar XJ, în condițiile în care constructorul anunțase deja intenția de a elimina acest model din gamă.

Următorul model dezvoltat pe noua platformă va fi un SUV, iar presa britanică a speculat că ar fi vorba despre primul model electric Range Rover.

Grupul JLR a confirmat cele două proiecte, însă a anunțat că lansările pentru primul Range Rover electric și noua generație Jaguar XJ vor fi amânate din cauza reducerilor de costuri în contextul pandemiei de coronavirus.

Noul “Road Rover” electric (titulatura a fost înregistrată, însă neconfirmată oficial), ar urma să fie un competitor direct pentru electricul Porsche Macan și Audi e-tron Sportback.

Primul vehicul electric din gama Range Rover este așteptat să se poziționeze între Evoque și Velar, însă cu mai mult spațiu la interior decât cel din urmă.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru