Jaguar Land Rover pregătește trei modele electrice noi: grupul va investi un miliard de lire sterline în două fabrici din Marea Britanie

Publicat luni, 23.03.2020 16:53 de Paul Cosma

Jaguar Land Rover va lansa trei modele electrice noi până la sfârșitul lui 2021, potrivit unor surse din companie, respectiv noul XJ și SUV-urile J-Pace și Road Rover. Grupul britanic va investi un miliard de lire sterline pentru transformarea a două fabrici în “centre de producție a mașinilor electrice”.

După declinul din ultimii ani, confirmat și de scăderea vânzărilor cu 6% în 2019, grupul JLR speră că lansarea mai multor modele noi în următorii doi ani va ajuta la redresarea situației.

Surse din cadrul JLR, citate de presa britanică, susțin că JLR va lansa trei modele electrice noi până la finalul anului viitor. Potrivit Autocar, viitoarele modele pregătite de JLR sunt noul XJ, respectiv SUV-urile J-Pace și Road Rover.

Toate modelele vor fi construite pe noua platformă MLA a celor de la Jaguar Land Rover, care va oferi posibilitatea dezvoltării unor versiuni mild-hybridplug-in hybrid, dar și 100% electrice pentru vehiculele viitoare ale grupului.

Jaguar Land Rover va investi un milliard de lire sterline pentru ca fabricile din Castle Bromwich și Solihull să devină “centre de producție a mașinilor electrice”.

Via Autocar

  • jlr, luni, 23.03.2020 18:58

    trecerea la productia de masini electrice ar putea sa le vina manusa celor de la jlr, pentru ca masinile electrice fiind mult mai fiabile decat cele pe combustie, ar putea sa ii scape de imaginea catastrofala la capitolul fiabilitate pe acest producator totusi important, dar care a dat numai rateuri cu produsele lor de cateva zeci de ani incoace.

  • nume, marţi, 24.03.2020 08:52

    Si SUV-urile acestea, J-Pace și Road Rover, vor fi si hot-hatch-uri?