Jaguar Land Rover, îngrijorat de un posibil Brexit fără acord comercial: “Vom avea cheltuieli anuale suplimentare de cel puțin 500 de milioane de lire sterline”

de Paul Cosma
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jaguar Land Rover susține că va avea cheltuieli suplimentare de cel puțin 500 de milioane de lire sterline, în fiecare an, dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană fără un acord comercial.

Jaguar Land Rover a repornit o parte din producția europeană începând din 18 mai, printre care o uzină în Marea Britanie și una în Slovacia, iar britanicii și-au exprimat optimistul cu privire la o revenire a cererii și vânzărilor.

Pe lângă traversarea crizei COVID-19, un alt motiv de îngrijorare pentru grupul britanic este Brexitul și posibilitatea ca Marea Britanie să nu încheie un acord comercial cu Uniunea Europeană.

Dacă acordul nu va fi semnat, JLR estimează că va avea cheltuieli suplimentare de 500 de milioane de lire sterline, în fiecare an. Această sumă vehiculată de directorul financiar JLR vizează doar importul de componente necesare în producție, potrivit presei britanice.

În cazul unui Brexit nefast, constructorul britanic este totuși convins că una dintre părți “va ceda”, iar negocierile ulterioare vor produce o concluzie mai ușor de suportat din punct de vedere financiar.

Jaguar Land Rover va lansa trei modele electrice noi până la sfârșitul lui 2021, potrivit unor surse din companie, respectiv noul XJ și SUV-urile J-Pace și Road Rover.

Grupul britanic va investi un miliard de lire sterline pentru transformarea a două fabrici în “centre de producție a mașinilor electrice”.

Via Autocar

Comentarii (1)

  • Sincer, UK nu merita niciun acord, adica iesi din UE, dar vrei sa-ti pastrezi avantajele ? Toti care produc acolo isi vor muta fabricile, in lipsa unui acord, vor ramane Rolls si Bentley, la cat costa nu se simt taxele pentru exportul pe continent, in rest o masina obisnuita va costa cu cateva mii in plus, cine o va mai cumpara ?
    10 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru