Jaguar Land Rover dezvoltă un touchscreen contactless: noua tehnologie de “atingere predictivă” vizează reducerea accidentelor din cauza neatenției la volan

Publicat joi, 23.07.2020 09:39 de Paul Cosma

Jaguar Land Rover și Universitatea din Cambridge au dezvoltat un touchscreen contactless ce intuiește intențiile șoferului fără ca acesta să mai fie nevoit să atingă ecranul ce controlează funcțiile sistemului de infotainment. Constructorul spune că noua tehnologie are ca obiectiv reducerea accidentelor provocate de neatenția la volan.

Grupul Jaguar Land Rover anunță o nouă etapă în cadrul strategiei Destination Zero, prin care vehiculele sale să devină mai sigure și mai “prietenoase” cu mediul.

Alături de specialiștii Universității din Cambridge, inginerii JLR au dezvoltat un touchscreen contactless care anticipează intențiile șoferului, astfel că acesta se poate concentra mai mult la drum și mai puțin la ecranul ce controlează sistemul multimedia.

Constructorul spune că noua tehnologie de “atingere predictivă” folosește inteligența artificială și o serie de senzori pentru ca șoferul să piardă cât mai puțin timp pentru căutarea comenzilor privind navigația, temperatura din habitaclu sau pentru funcțiile de entertainment.

Obiectivul principal menționat de Jaguar Land Rover este ca noul touchscreen contactless să ajute la reducerea accidentelor rutiere provocate de neatenția la volan.

Via JLR