Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut cu aproape 22% în primul trimestru al anului: scădere de peste 32% în luna martie

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi în România au scăzut cu 32.19% în martie, prima lună în care țara noastră s-a aflat sub stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. La finalul primelor trei luni ale anului, scăderea pieței din România a fost de aproape 22%.

Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) a publicat raportul cu privire la înmatriculările de mașini noi.

În martie, prima lună în care țara noastră s-a aflat sub stare de urgență din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2, înmatriculările de mașini noi au scăzut cu 32.19% față de perioada similară a anului trecut. În total, în luna martie au fost înmatriculate 6.654 de unități.

La finalul primului trimestru al anului, pe piața din România au fost înmatriculate 27.979 de mașini noi, în scădere cu 21.92% comparartiv cu același interval din 2019.

În luna martie, românii au înmatriculat 1.693 de unități Dacia, în scădere de 39.49% față de perioada similară a anului trecut. Pe locul al doilea în topul preferințelor publicului din România s-a aflat Skoda cu 632 de unități (-19.39%), în timp ce podiumul a fost completat de Volkswagen cu 548 de exemplare (-11.47%).

La finalul primului trimestru, Dacia totalizează 7.437 de unități înmatriculate în România, în scădere cu 38.43% față de același interval din 2019.

Volkswagen ocupă poziția secundă cu 2.604 unități înmatriculate în intervalul ianuarie - martie (-16.82%), în timp ce Skoda se află pe poziția a treia cu 2.454 de exemplare (-3.39%).

În dreptul mașinilor second-hand, DRPCIV notează o scădere cu 3.55% a înmatriculărilor în luna martie (36.049 de unități). La finalul primului trimestru, scăderea înregistrată de piața second-hand a fost de 2.02% (108.080 de unități) comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Până în acest moment, Italia, Franța, Spania, Marea Britanie și Germania sunt statele care au publicat date cu privire la înmatriculările din martie. Luna trecută, piața din Italia a înregistrat o scădere de 85%, fiind urmată de Franța (-72%), Spania (-69%), Marea Britanie (-44%) și Germania (-38%).

Via ACAROM

Comentarii (5)

  • fan skoda
    Pe locul al doilea in topul preferintelor romanilor in luna martie s-a aflat Skoda ! GO Skoda ! Si la finalul primului trimestru, Skoda este pe locul 3, surclasata de VW !
    1 16
  • @fan skoda
    las' sa ai si tu o bucurie
    11 0
  • Scrooge
    Procentul de scadere nu e rau deloc. Probabil multe dintre masini au fost comandate si achitate in ianuarie-februarie sau chiar anul trecut iar in martie s-a facut inmatricularea. Ca si curiozitate ar fi cate masini s-au comandat sau cumparat direct de pe stoc in luna Martie. In rest asteptam urmatoarele luni. Cum or fi ele.....
    7 0
  • deci la noi nu s-a simtit deloc restrictia. si din cate vad sunt f multe masini pe strada!?!? politia nu isi face treaba
    2 3
  • Foarte bine
    E foarte bine, ar fi cazul sa le mai scada vanzarile ca prea au luat-o in sus cu preturile in ultimii ani.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru