Înmatriculările de mașini noi din Marea Britanie au scăzut cu 31% în primul trimestru al anului: scădere de peste 44% în luna martie

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Înmatriculările de mașini noi din Marea Britanie au scăzut cu 44.4% în martie, showroom-urile fiind închise în a doua parte a lunii din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. La finalul primului trimestru, scăderea înregistrată de piața din Marea Britanie a fost de 31 de procente.

Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Marea Britanie a publicat raportul cu privire la înmatriculările de mașini noi în primul trimestru al anului. Conform datelor, în intervalul ianuarie - martie, pe piața din Marea Britanie au fost înmatriculate 483.557 de mașini noi, în scădere cu 31% față de perioada similară a anului trecut.

Iar această scădere semnificativă se datorează, în mare parte, rezultatului realizat în martie, showroom-urile fiind înschide în a doua parte a lunii din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2.

Astfel, în luna martie pe piața din Marea Britanie au fost înmatriculate 254.684 de mașini noi, în scădere cu 44.4% față de aceeași prioadă a anului trecut.

În luna martie, doar trei mărci care activează pe piața din Marea Britanie au obținut o creștere a înmatriculărilor: Alpine (+18%), MG (+50%) și Porsche (+12%). Luna trecută, Dacia a înmatriculat 3.010 de mașini noi în Marea Britanie, în scădere cu 59.56% față de perioada similară din 2019. 

În luna martie, Volkswagen Golf este lider cu 7.103 unități, hatchback-ul german fiind urmat de Ford Fiesta (6.687 de exemplare) și Mini Hatch (6.019 unități).

La finalul primului trimestru, Ford Fiesta a fost lider cu 15.897 de exemplare înmatriculate, hatchback-ul producătorului american fiind urmat de Volkswagen Golf (14.587 de unități) și de Ford Focus (14.036 de exemplare).

În același timp, britanicii se așteaptă ca scăderea să fie și mai mare în luna aprilie, în cazul în care piața va continua să funcționeze în aceleași condiții dificile.

Până în acest moment, Italia, Franța, Spania și Germania sunt statele care au publicat date cu privire la înmatriculările obținute în luna martie. Cea mai pronunțată scădere a fost cea din Italia (-85%), urmată de Franța (-72%), Spania (-69%) și Germania (-38%).

Comentarii (1)

  • mircea badea
    dieselul cum mai sta?
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru