Înmatriculările de mașini noi au scăzut în România cu peste 10% în ianuarie: Dacia a raportat un declin de 32%

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 12.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Românii au înmatriculat aproape 12.500 de mașini noi în luna ianuarie, în scădere cu 10% comparativ cu perioada similară a anului trecut, în timp ce înmatriculările de mașini second-hand au scăzut cu aproape 4% la circa 35.000 de unități.

Piața auto din România a început anul 2020 cu o scădere puternică a înmatriculărilor, potrivit raportului oficial publicat de Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

Astfel, pe parcursul lunii ianuarie, românii au înmatriculat 12.489 de mașini noi, în scădere cu 10.49% comparativ cu ianuarie 2019.

Totuși, unii constructori au înregistrat evoluții diametral opuse acestei tendințe. Dacia este în continuare lider detașat cu 3.570 de unități înmatriculate, însă marca de la Mioveni a înregistrat o scădere de peste 32%.

În schimb, Volkswagen a ocupat poziția a doua cu 1.341 de unități după o creștere puternică de aproape 70%, în timp ce Renault este pe trei cu 1.163 de unități, corespunzător unei scăderi de peste 5%.

Cehii de la Skoda au crescut la rândul lor cu aproape 10% la 1.028 de unități, în timp ce marea surpriză este clasarea celor de la Hyundai pe poziția a cincea cu 884 de unități, după o creștere de 49%.

Scăderea pieței auto din România era așteptată în luna ianuarie în contextul în care toate piețele majore din Europa au înregistrat scăderi puternice: Franța cu 13%, Germania cu 7%, Marea Britanie cu 7% și Italia cu 6%.

Parțial, scăderile sunt justificate de faptul că numeroși producători au înmatriculat mai multe mașini în decembrie 2019 pentru a reduce efectele negative ale introducerii unor noi teste de emisii de la 1 ianuarie.

Între timp, segmentul mașinilor second-hand are în continuare o scădere mai mică. În luna ianuarie au fost înmatriculate 34.755 de mașini second, cu 3.8% mai puține decât în perioada similară a anului trecut.

Via DRPCIV

Comentarii (5)

  • fan skoda
    Dacia normal ca a avut scaderi la cat de proaste sunt. Skoda a crescut cu 10%. Bravo Skoda !
    1 25
  • Dle Popescu, daca puteti dati datele si cu privire la ceilalti producatori, nu numai de la primii 3-4.
    poate sunt cititori interesati si de Fiat, SsangYong, Suzuki etc.
    O zi faina.
    11 2
  • Domnule Popescu puteri sa ne precizați pana la urma cine Raportează scăderea înmatriculărilor Dacia pe luna Ianuarie?... spun asta pentru ca in titlu ne Spune-ți “Dacia a raportat un declin de 32%”, iar in articol “potrivit raportului oficial al Direcției Regim Permise și înmatriculare a vehiculelor”... eu ce nu înțeleg e de unde știe Dacia câte mașini se înmatriculează intr-o luna... de vândut evident ca are datele...
    5 0
  • Scrooge
    Nu poti avea crestere la nesfarsit. Nimeni nu are. Masini peste masini, fiare peste fiare. Mai taie din ele da-le d.....
    10 0
  • mircea badea
    bravo pdl..
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru