Înmatriculările Dacia au scăzut în Franța cu aproape 21% în noiembrie: Sandero și Duster rămân în top 10

de Daniel Popescu, Foto: Dacia
Marti, 03.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Dacia a înmatriculat aproape 9.800 de mașini noi în Franța în luna noiembrie, în scădere puternică cu aproape 21%, comparativ cu o creștere de 0.7% la nivelul întregii piețe auto. Totuși, Sandero și Duster rămân în top 10 la nivelul primelor 11 luni ale anului.

Dacia a avut parte de o lună noiembrie dificilă în Franța, cea mai importantă piață pentru constructorul român.

Potrivit datelor oficiale publicate de Comitetul Constructorilor de Automobile din Franța (CCFA), Dacia a înmatriculat 9.770 de mașini noi în luna noiembrie, în scădere puternică cu 20.9% comparativ cu noiembrie 2018.

De asemenea, rezultatul este mult sub cel al pieței auto franceze în ansamblu, care a înregistrat o creștere firavă cu 0.7%, la aproape 173.000 de unități. Doar trei marci au înregistrat scăderi mai mari la înmatriculările din noiembrie, și anume Smart (-76%), Opel (-37%) și Mini (-24%).

Rezultatul din această lună are o influență negativă și asupra datelor de înmatriculări pentru primele 11 luni ale anului. În intervalul ianuarie-noiembrie, Dacia a înmatriculat 125.762 de mașini noi, în scădere cu 3.8% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Și aici rezultatul este mai modest decât piața în ansamblu, care a scăzut ușor cu 0.2%, la puțin peste două milioane de unități.

În ciuda acestor rezultate, cele două modele de succes ale mărcii continuă să fie prezente în top 10 pentru perioada ianuarie-noiembrie.

Astfel, Dacia Sandero este pe locul cinci în topul celor mai înmatriculate modele cu 62.826 de unități și o cotă de piață de 3.1%, în timp ce Duster ocupă poziția a 10-a cu 44.651 de unități și o cotă de piață de 2.2%.

Via CCFA

Comentarii (3)

  • In asteptarea noilor versiuni...
    7 2
  • AndreiRS
    Hai odata Dacia cu noile modele Sandero si Logan!
    5 2
  • In toamna abia
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru