Informații noi despre Toyota RAV4 plug-in hybrid: autonomie electrică de până la 75 de kilometri și 0-100 km/h în doar 6 secunde

de Cornel Șocariciu
Vineri, 25.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota RAV4 plug-in hybrid propune o autonomie electrică în regim mixt de până la 75 de kilometri. În oraș, niponii spun că SUV-ul poate rula fără emisii până la 98 de kilometri.

La finalul anului trecut, Toyota a publicat primele imagini și informații referitoare la versiunea plug-in hybrid a SUV-ului RAV4. Acum, modelul poate fi comandat în Europa, iar niponii au publicat și datele tehnice omologate pentru piețele de pe Bătrânul Continent.

Sistemul plug-in hybrid dezvoltat de Toyota livrează 306 cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 6 secunde, cu 2.1 secunde mai rapid comparativ cu hibridul clasic. Energia electrică va fi stocată într-un pachet de baterii cu 96 de celule și cu o capacitate de 18.1 kWh. Conform oficialilor Toyota, autonomia electrică în regim mixt va fi de până la 75 de kilometri. În același timp, niponii menționează că în regim urban, pe baza ciclului WLTP, autonomia electrică a lui RAV4 plug-in hybrid poate ajunge până la 98 de kilometri.

Noul SUV dezvoltat de Toyota va avea patru moduri pentru exploatarea sistemului de propulsie: EV (electric), HV (hibrid), Auto HV/EV și Charging. În modul electric, RAV4 plug-in hybrid va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 10 secunde, iar viteza de top este limitată la 135 km/h.

Pentru reîncărcarea bateriilor, clienții vor putea utiliza și un wallbox.

În acest caz, bateria se poate încărca la puteri de 6.6 kW, iar pentru o reîncărcare completă, clienții vor avea de așteptat două ore și jumătate. Când se utilizează o priză casnică, timpul necesar pentru o reîncărcare completă a bateriilor va fi de până la 7 ore și jumătate.

Comentarii (15)

  • netam-nissan
    cam scumpa 46 mii euro la nemti dar iute si sigur nestricacioasa.
    plus ca merge electric cam dublu fata de altele asa ca sigur mi-o iau cind termin creditu la garsoniera.
    nu mai am oricum mult, doar 25 de ani.
    41 5
  • @netam-nissan. Nu merita Toyota asta,peste 25 de ani o sa scoata Vw model nou de electrica cu tamburi si pe puntea fata.
    20 9
  • mircea badea
    ce obosit arata...plus fata aia de ford obosit...dulap obosit..tot mai inalte..
    9 29
  • Cea mai urata parte mi se par pasajele rotilor,in colturi..a la Jeep!Si daca stopurile ar fi fost full led,,era un plus.
    7 25
  • In curand Rav 4 o sa scoata din gama Land Cruiser-ul si din cauza pretului si din cauza dimensiunilor.
    4 16
  • @mircea badea
    Masina se adreseaza oamenilor interesati de calitate, nu de aspect.
    Pentru aspect se poate alege VW, a se vedea ce au facut cu bluemotion diesel si cum dau primele ID3 fara anumite functii active. Dar clientii le cumpara, ca sunt frumoase.
    Pana sa ajunga VW la nivelul Toyota mai are mult si multe amenzi de platit.
    Cu aspectul asta nasol, Toyota se pare ca se incadreaza in normele de emisii din 2021, in timp ce altii mai au de treaba si de cotizat.
    34 7
  • Din pacate comentariile lui @Joe si @mirceab mi se par destul de reprezentative pentru o mare parte din romania si chiar Europa. Aici, pe batranul continent, sunt apreciate mai mult design-ul si echiparea cu gadget-uri. Fiabilitatea si costurile de rulare nu sunt neaparat prioritare pentru europa.
    Desi nu sunt total atras de design-ul exterior al masinii, pachetul oferit de masina asta mi se pare foarte bun. Pretul este intradevar pe masura. Vom vedea cate vor fi pe strazi.
    @Alex, ma indoiesc ca Toyota va renunta vreodata la legenda Landcruiser. Si cu atatea hibride in gama cred ca ar putea sa aduca in europa si V8-ul diesel.
    19 7
  • ACE - Craiova
    Modelul TOYOTA RAV4 este cel mai bine vandut SUV din lume la aceasta ora, mult in fata:
    - HONDA C-RV,
    - MITSUBISHI Outlander sau
    - MAZDA CX-5.
    Asa "urat" - cum il fac unii - se vinde ca painea calda, pe toate continentele (la distanta de cateva sute de mii de unitati de locul nr. 2 ca vanzari), in primul rand datorita fiabilitatii, apoi confortului si spiritului practic iar varianta de echipare PHEV pare ca va avea vanzari excelente (cu autonomia pur electrica foarte O.K., de 75 km WLTP)!
    29 5
  • chestia cu pretul, de unde reiese? are cineva detalii referitoare la lansarea in Romania si ce pret va avea ?
    am inteles ca sare de 50000 euro, sau le acolo.
    am asteptat muuuult masina asta dar mi-a trecut. e perfecta masina , interior perfectibil putin :) , dar pretul e pe masura , desi cum recunosteam mai sus, doar il estimez din zvonuri. Masinile noi momentan sunt supraevaluate iar asta este doar inceputul. Sunt extrem de multe comment-uri pe aici cu modele ce au aparut sau ce vor aparea, inclusiv intentii de cumparare. Ma intreb cati merg pana la capat si fac o achizitie inca, dat fiind toti factorii prezenti : calitate , pret , situatie social-economica actuala , comportament mediatic al companiilor auto, etc. Revenind la topic, a fost masina pe care am asteptat-o un an sa apara, lasandu-se mult asteptata ( intre timp piata auto avand un curs ascendent la capitolul pret si ,zic eu, putin descendent la capitolul fiabilitate, solutii gasite ). Intre timp m-am orientat catre un alt model , vazand ca astept la nesfarsit , outlander-ul, si am renuntat aproape total , considerand prwturile practicate ( acesta fiind chiar mai accesibil ). Merg catre una sh, sperand ca acest Rav4 sau vreun viitor Mazda CX5 plugin sa fie o optiune viitoare daca mi-o voi permite. Consider ca producatorii japonezi sunt lideri in domeniu auto dar modelele lor se lasa mult asteptate , extrem de mult , din momentul lansarii lor pana in momentul aparitiei efective in showroom-uri.
    11 9
  • #Green_Alex.Urmaresc masina asta ca o posibila achizitie,,de vreun an de zile.Am zis o parere estetica personala.Nu se potrivesc liniile curbate din partea din fata cu pasajele patrate ale rotilor.Si le vad zilnic pe strazi(Elvetia) printre alte plug in uri..Noul Kuga,scumpul XC 60,mai vechiul model Outlander.Am urmarit zeci de video pe you tube,,la toate aceste modele, la performante,zgomot..Ul alt minus,ar fi zgomotul interior la apasari bruste ale acceleratiei,,de spui ca sare motorul de sub capota.Acest RAV 4 inca nu e pe piata,,,dar in Germania,pretul afisat e de 40000 euro.Ma incanta noua putere,acceleratie plus distanta parcursa numai pe lectric,,,Plus ca e la jumatate si ceva,de pret fata de un GLE cu performante nu cu mult mai mari. Daca vreau ”figuri” ttrageam cu ochiul si la Stelvio Diesel 204 CP,,performante de top ,consum mic,,sau GLC diesel.Ultimile doua sh.Inca cativa ani,,mai merg fara restrictii cu diesel euro 6,,in Romanica. Pt figuri mai sunt F pace sh,,,se gasesc la preturi,,mici,,dar scumpe la piese si proasta servisare si distribuita pe teritoriul Ro.Acum,am o varsta ”coapta”, prefer siguranta,comfortul,,,nu graba si nici sa vreau sa arat vecinilor ca am ceva ”woow”,, sI UITASEM,,PREFER SI CATEVA BUTOANE FIZICE,,ESENTIALE,,,SI NU TOATE BAGATE PE TOUCH,,INTR-O TABLETA.
    12 8
  • Nicolae
    În State versiunii PHEV a Toyotei RAV4 îi zice Prime și funcție de nivelul de echipare costă între
    $38,100 și $41,425. În Europa mașinile sunt mai scumpe, dar nu cred că Toyota RAV4 PHEV va costa peste 40.000 euro. În România, scăzând prima Rabla Plus de 10.000 euro, prima Rabla și ecobonusul de 1.500 euro, ar fi cam 28.500 euro. Dacă mai prinzi și o promoție Toyota, cum a fost în vara asta, de vreo 3.500 euro, ai toate șansele s-o cumperi cu doar 25.000 euro. De ce să nu visăm? :)
    10 13
  • Intradevar pretul RAV4 PHEV pentru Germania, este de 46.293 Euro (fara bonusul de mediu).

    Nici concurenta nu doarme:
    Honda doar ce a prezentat in China, la salonul auto Beijing, modelul CR-V PHEV.
    Modelul de serie va apare pe piata de acolo la inceputul lui 2021.
    Din pacate nu se cunosc prea multe detalii tehnice, la aceasta ora, despre masina.
    12 10
  • netam-nissan
    se vede ca nimeni nu citeste de fapt comentariile, doar v-am zis de la inceput ca-i 46 mii la nemti.
    sau doar pe mine nu ma crede nimeni?
    nasol atunci, insemna ca am fata de prost si cind nu ma vedeti hehehe.

    si cu visatul e o mica problema cind aiuram ca ar fi 10 mii bonusul pentru hibride, fie ele cu stecher, cind e 9 mii s-un pic pentru electrice pure, prea mult vbanet oricum.
    20 9
  • Completare: a apărut la vânzare deja și clona - inutilă - Suzuki Across (preț Italia: 58.900 €.)
    Concluzie: a înnebunit lupul japonez. :-))
    13 4
  • adrian floraru
    TOYOTA DIN PUCTUL MEU DE VEDERE,ARE CEL MAI BUN PRET CALITATE....
    10 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru