Informații neoficiale: noua generație Lexus IS nu va fi comercializată în Europa

Publicat vineri, 05.06.2020 15:10 de Daniel Popescu, Foto: Lexus

Noua generație Lexus IS nu va fi disponibilă în Europa din cauza vânzărilor slabe înregistrate de sedanuri pe Bătrânul Continent, potrivit presei internaționale.

Lexus a publicat la începutul lunii iunie un teaser cu noua generație IS, care va fi prezentată oficial în 9 iunie.

Publicația olandeză Auto Week susține că a intrat în posesia unor informații potrivit cărora noul Lexus IS nu va fi comercializat în Uniunea Europeană.

Motivul oficial este reprezentat de scăderea puternică a vânzărilor de modele sedan în Europa, ceea ce a afectat inevitabil și performanțele lui IS.

De altfel, vânzările Lexus IS au scăzut constant în Europa în ultimii ani. De la un vârf de aproape 10.000 de unități în 2014, sedanul premum a avut aproape 3.300 de clienți în 2019, iar în primele patru luni ale acestui an s-a comercializat în numai 547 de unități. În plus, 80% dintre mașinile vândute de Lexus în Europa sunt SUV-uri.

Cel mai probabil, noua generație Lexus IS va beneficia de noutăți majore de design, mai ales că facelift-ul din urmă cu patru ani nu a introdus îmbunatățiri vizibile la acest capitol.

La interior, este de așteptat că IS să beneficieze de sistemul de infotainment cu ecran touch de 10.25 inch care și-a făcut deja debutul pe alte trei modele ale brandului premium al celor de la Toyota, și anume LS, ES și UX.

Via Motor1

 • dan_grc, vineri, 05.06.2020 17:34

  Bmw a prezentat live seria 5 face lift in Coreea de Sud, in rest online, iar Lexus nu mai vrea sa auda de Europa, cel putin cu IS, diferenta mare de abordare, imagine, incredere.

 • Lexus, vineri, 05.06.2020 23:00

  Lexus cred ca se va orienta mai mult catre pietele in care lumea cauta fiabilitate. Nu se poate compara Lexus cu BMW in nicun caz la acest capitol :)) BMW conduce detasat in topul masinilor in care bagi bani, pe cand Lexus e la pol total opus. https://www.yourmechanic.com/article/the-most-and-least-expensive-cars-to-maintain-by-maddy-martin Asta stiu cai mai luminati, cei mai putin isteti, considera BMW cea mai interesanta marca :))

 • dan_grc, vineri, 05.06.2020 23:22

  Vanzari Japonia 2019, locurile 11,12,13 la general, sursa: best-seling-cars. 11. Mercedes 66.553 12. Lexus 62.394 13. Bmw 46.814 Conform japonezilor, nu Bmw, ci Mercedes pare mai interesanta decat Lexus, cu toate ca nici Bmw nu este departe :).

 • @dan_grc, sâmbătă, 06.06.2020 00:09

  Vanzarile sunt una, fiabilitatea e alta. Asa si VW se poate lauda ca vinde (gogosi) mai bine ca Toyota, dar asta nu inseamna ca face si masini mai bune. Masinile germane sunt printre cele mai nefiabile si asta e demostrat de vreo 10 ani incoace. Ca orice marca care are ca idee de baza fiabilitatea, Lexus va muri. Afacerile adevarate le faci nu din vanzari ci din reparat si service, iar la germani asta costa de te rupe :)

 • dan_grc, sâmbătă, 06.06.2020 00:32

  Am inteles, deci nu faci afaceri daca vinzi mai mult tot timpul, vinzi o perioada, apoi le tot repari si hopa banul. Tu ai avut vreodata o japoneza, in Romania ? Ca tot spui ca o germana costa de te rupe. baietii care visati exotice si exclusiviste, luati-va voi frumos Lexus, Infiniti, apoi cand va trebuie o piesa mai vorbim cum este cu ruperea.

 • BladeScan, sâmbătă, 06.06.2020 08:40

  Noul Lexus RX facelift are tehnologia BladeScan pentru farurile frontale care e absolut fenomenală. Eu aș cumpăra-o doar pentru farurile alea.

 • Premium, sâmbătă, 06.06.2020 08:56

  @dan_grc Stai liniștit, că cine are bani să-și ia un Lexus - are bani și pentru eventualele reparații. Nu-și cumpără nimeni o mașină premium nouă (orice marcă, nu doar Lexus) făcându-și griji de eventualele cheltuielile ulterioare. Astfel de griji aparțin altor categorii sociale.

 • zarnesteanu, duminică, 07.06.2020 21:40

  @primium, cine are bani de un Lapsus, nu-si face griji de reparatii. La fel nu-si face griji nici daca isi ia un Mercedes sau BMW. Cand e vorba de imagine si performante, Lapsus pica pe ultimul loc. Intre timp infiniti de la nisan e posibil sa fie degradat la "nisan-plus" de bine ce stau la vanzari. Poate clientii de MB / BMW / Audi si-au dat seama ca Lapsus e doar o "toiota cu pele" resapata de baietii de la marketing. La fel si genesis de la hundai/kia, vanzari la genunchiul broastei, dar pe internet le lauda de zici ca-s nave spatiale. Interesant e ca toti racanii care polueaza internetul cu laudele, cand dau de bani, uita instant de made in asia si sfarsesc tot la europeni. De ce, de ce, de ce? Misterele Parisului.

 • zarnesteanu, duminică, 07.06.2020 21:42

  Uitai sa bag linku': https://driving.ca/infiniti/auto-news/news/infiniti-could-be-downgraded-to-nissan-plus-due-to-falling-sales

 • netam_nissan, joi, 11.06.2020 12:21

  dle zarne & dan_grc, nu mai mincati gogosi ca infiniti sint f bune si lexus si mai bune dar nu pt mintea europeana snoaba si indoita ca o scoaba ca se uita ca la o snoava la statisticile clare in defavoarea germanoaselor cu exceptia porsche doar.