Informații neoficiale: Nissan își va reduce semnificativ prezența în Europa, unde va comercializa doar SUV-urile Qashqai și Juke

de Daniel Popescu, Foto: Nissan
Marti, 05.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Nissan intenționează să-și reducă semnificativ prezența în Europa și să comercializeze doar SUV-urile Qashqai și Juke, potrivit presei internaționale. Anunțul oficial ar urma să fie făcut în 28 mai.

Alianța Renault-Nissan va anunța în luna mai o nouă strategie de dezvoltare pe termen mediu, însă agenția de presă Reuters a intrat deja în posesia unor informații cu privire la planurile celor de la Nissan.

Sursa citată susține că Nissan intenționează să-și reducă semnificativ prezența pe piața europeană și că producătorul japonez va comercializa doar SUV-urile Qashqai și Juke, care au un potențial ridicat la public.

Decizia are la baza creșterea majoră a vânzărilor de SUV-uri, care au ajuns la o cotă de piață de circa 40% în Europa. În cazul în care informațiile vor fi confirmate, principala victimă va fi Nissan Leaf, care pentru o lungă perioadă de timp a fost cea mai vândută mașină electrică din Europa.

Alte modele vândute de Nissan în Europa în prezent sunt Micra, X-Trail și Navara, însă acestea nu se bucură de o popularitate majoră în rândul europenilor. De altfel, înmatriculările Nissan în Europa au scăzut cu 20% în 2019, la mai puțin de 400.000 de unități, înainte de apariția problemelor cauzate de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

În paralel, Nissan se va concentra pe piețele din Statele Unite, China și Japonia.

"Nu este doar un plan de reducere a costurilor.

Raționalizăm operațiunile, schimbăm prioritățile și regândim strategia", a precizat o sursă din cadrul Nissan pentru Reuters. Noul "plan de performanță operațională" urmează să fie confirmat oficial de Nissan în 28 mai.

Via Reuters

Comentarii (5)

  • fan skoda
    X-Trail NU ?!

    Oricum, exista Skoda Kamiq, Skoda Karoq si Skoda Kodiaq.
    4 30
  • Fără să fiu fan Nissan ca știți-voi-cine, cred că dispariția ...controlată a diversității nu face bine nici universului auto.
    Care f. curând ne va oferi doar Mării cu alte pălării, iar în final o singură căciulă, și aia furată. :-)
    Ce-i drept, o parte de vină au și producătorii înșiși (adică managerii lor, că tehnicieni / designeri valoroși au toți), deciziile neinspirate fiind cu tonele și în cazul Nissan.

    P.S.@fan-skodaq: Ai din păcate dreptate -- nu există scăpare, un Borg tip VAG ne va înghiți pe toți. :-P
    26 1
  • Adică se vor concentra numai pe vânzarea modelelor care aduc profit.
    Urmează închiderea de fabrici și concedieri, totul în disperarea de a reduce pierderile.

    Și nu sunt singurii care vor face asta. Mai sunt și alți constructori care vor urma aceeași cale.
    8 2
  • someone
    dupa duma cu goshn si pseudo-despartirea de renault, nissan mai scoate una din palarie. nu ca europa ar fi ceva nemaipomenit pentru vanzarile nissan, dar australia si oceania plus orientul mijlociu nu sant de inlaturat. punand cap la cap evenimentele nissan din ultimii ani, mi se pare un seppuku incet, controlat si al naibii de dureros pentru toti. chiar si pentru noi, cei care nu cumpara nissan, dar care le aprecizaza
    10 0
  • Edikkk
    Ce prostie

    După ce au muncit ani să scoată o Nissan Micra nouă care nu au fost în stare să o aducă cu sistemul E-Power ,
    acum se retrag

    Idioţi e puţin spus, au avut mare noroc de Renault care sunt mult mai cerebrali
    9 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru