Informații neoficiale despre viitorul Ford Ranger: versiune plug-in hybrid și motor V6 diesel pentru varianta Raptor

de Cornel Șocariciu
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford pregătește un nou Ranger, iar conform unor surse apropiate companiei, pick-up-ul va fi disponibil și cu un sistem plug-in hybrid de propulsie dezvoltat pornind de la motorul pe benzină de 2.3 litri. Totodată, versiunea Raptor ar urma să primească un V6 diesel de 3.0 litri.

Cea mai recentă versiune Ford Ranger (foto) a fost prezentată la începutul anului trecut. Producătorul american a optat pentru mici modificări estetice și pentru o gamă nouă de motorizări.

Inginerii și tehnicienii Ford pregătesc o nouă generație Ranger care ar urma să fie comercializată, cel mai devreme, începând cu jumătatea anului viitor. Conform unui raport recent, viitorul Ranger ar urma să fie disponibil și într-o versiune cu sistem plug-in hybrid de propulsie.

Voci apropiate companiei spun că acest sistem PHEV va fi unul nou și va avea la bază motorul pe benzină de 2.3 litri. Acesta va fi susținut de un motor electric, iar în total va livra peste 360 de cai putere.

Actualul motor diesel de 2.0 litri EcoBlue va rămâne în oferta Ranger, însă americanii ar urma să pluseze și cu un V6 diesel de 3.0 litri pe care îl vom vedea exclusiv pe varianta Ranger Raptor.

În ceea ce privește modificările de la interior, sursele menționează că noul Ford Ranger va fi echipat cu noul sistem de infotainment SYNC4, serviciu introdus în premieră pe SUV-ul electric Mustang Mach-E.

În cazul viitorului pick-up, sistemul multimedia va fi echipat cu un ecran de 12.8 inch poziționat pe verticală, în timp ce instrumentarul clasic de bord va fi înlocuit cu unul complet digital.

Via | CarExpert | Motor1

Comentarii (4)

  • someone
    interesanta strategia ford: in urma cu f putin timp, cei de la ford spuneau ca ford focus RS va fi eliminat din gama pentru ca motorul ar fi prea scump sa fie "electrificat". azi aflam ca, bazat pe acelasi motor de 2.3 atat ranger cat si viitorul focus ST vor fi plug-in hybrid. ( da , o revista serioasa de peste ocean a anuntat azi aproape oficial hybridizare st-ului ). nici nu mai stii ce si pe cine sa crezi
    8 0
  • Bravo Ford! Imi plac tot mai mult cei de la Ford! Si Kia. Cainii latra, caravana trece: Kia a pus deja in vanzare hibrizi pe baza de Diesel - motoare mici, de 1.6, nota bene! Mercedes la fel (demult, nu de acum), acum vine Ford cu ideea de a pune Diesel + baterii de laptop. O chestie buna.

    In cele din urma, capitalistii sunt fantastici cand vorbim de flexibilitate, de capacitatea de a se replia rapid. Cum poti fi capitalist, afacerist de succes, fara sa fii capabil sa iei rapid pulsul vremurilor.

    Asadar, ce fac capitalistii in ce priveste isteria verde? Se adapteaza urgent. E ceea ce ar face orice om inteligent si cu o gandire sanatoasa. Ii lasi pe cretini sa se agite si tu iti vezi de afaceri + profiti la maximum de noua porcarie la moda, purtata in gura de toate activizdele pe la marsuri pentru ozon. Profiti de mizeria cu ajutoare de stat: vii cu masini hibride pe baza de Diesel. Simplu, ca tot ce e genial. Profiti de sistem cat poti, fara mila, si-ti umfli conturile. Cine sa-i poata condamna?...

    Un motor mai mare Diesel? 3 litri? Bravo! Oameni destepti care stiu cat e ceasu'.

    Felicitari Ford!
    6 6
  • Edrany
    @PMC Asa-i ca n-ai citit o boaba din articol? Altfel nu te-ai mai fi chinuit sa insiri atatea baliverne. Versiunea plug-in hybrid va avea la baza motorul pe benzină de 2.3 litri. Nu stiu de unde ai concluzionat ca Ford pune Diesel + baterii de laptop. Mare e gradina Domnului.
    6 0
  • someone
    @ edrany: TOUCHE
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru