Informații neoficiale despre viitorul BMW Seria 7 electric: limuzina nemților va avea două motoare electrice și cel puțin 650 CP

de Cornel Șocariciu
Vineri, 10.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Viitorul BMW Seria 7 electric va avea mai multe versiuni, iar cea mai puternică dintre acestea ar urma să folosească două motoare. Puterea oferită ar urma să treacă de 650 CP, iar autonomia va ajunge la 640 de kilometri, conform unor surse apropiate companiei.

La jumătatea lunii trecute, oficialii BMW au confirmat că viitoarea generație Seria 7 va fi disponibilă și într-o variantă electrică.

"Noua generație Seria 7 [...] va fi disponibilă cu patru tipuri de sisteme de propulsie: diesel foarte eficient, motor pe benzină, în variantă plug-in hybrid și, pentru prima oară, ca versiune electrică", au precizat oficialii germani.

Inginerii, tehnicienii și designerii BMW au început deja procesele pentru dezvoltarea noului Seria 7, iar o serie de surse apropiate companiei vin cu o serie de informații referitoare la noul vârf de gamă.

Următoarea generație BMW Seria 7 va fi disponibilă în versiunea 735d echipată cu motorul diesel de 3.0 litri cu șase cilindri în linie. Clienții vor putea alege și varianta 740i cu motorul pe benzină de 3.0 litri cu șase cilindri. În continuare, nemții vor păstra în portofoliu varianta 754e, însă gama plug-in hybrid va fi extinsă cu o versiune M Performance.

Sursele menționează că aceasta va purta indicativul M750e și va miza pe motorul de 3.0 litri pe benzină și pe un motor electric.

În total, sistemul plug-in hybrid va oferi peste 500 de cai putere, iar noul M750e ar urma să înlocuiască actualul M750i (V8 de 4.4 litri cu 530 CP).

Versiunea electrică de top a viitorului Seria 7 ar putea primi numele i7 M60 și va înlocui actualul vârf de gamă M760Li. Modelul va fi disponibil cu două motoare electrice capabile să ofere cel puțin 650 de cai putere. Bateria pregătită de nemți ar urma să aibă peste 100 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie de circa 640 de kilometri.

Alături de i7 M60, nemții vor mai lansa alte două variante electrice: i740 și i750 cu puteri cuprinse între 350 CP și 450 CP. Doar versiunea de bază i740 va fi disponibilă cu roți motrice spate, ceea ce înseamnă că viitorul i750 va avea o configurație cu două motoare electrice.

Fotografii spion au surprins deja prototipurile viitorului Seria 7 în timpul unor teste, însă lansarea noului vârf de gamă este programată pentru 2022.

Via | BMW Blog

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Si mai interesant este insa SUV-ul electric iNext ce va fi lansat în două versiuni, cu o baterie mică și alta mare.

    BMW promite o autonomie electrică de 550, respectiv 750 de kilometri.

    Vezi:
    https://www.autobild.de/videos/bmw-inext-2021-neuvorstellung-elektro-flaggschiff-info-design-skizze-reichweite-leistung-16675961.html

    P.S. Bateria de acumulatoare cea mica a modelului BMW iNext va fi de circa 110 kWh (pentru versiunea cu autonomie electrica de 550 km).

    In cazul obtinerii unei autonomii electrice de 750 km WLTP, vorbim DE ALTCEVA si anume de un concurent redutabil pentru firma TESLA (in special pentru Model X, in functie de pozitionarea de pret ce va fi anuntata probabil si fata de... Model Y - ramane de vazut).

    BMW iNext se pare ca va avea un nivel de autonomie in conducere Level 4

    Vezi:
    https://www.auto-motor-und-sport.de/elektroauto/bmw-inext-2021-suv-elektro-autonom-fahren/
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru