Informații neoficiale despre viitoarea generație Honda Civic Type R: Hot Hatch-ul nipon ar putea primi un sistem hibrid de propulsie

de Cornel Șocariciu
Duminica, 24.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda pregătește o nouă generație Civic Type R. Conform surselor, Hot Hatch-ul de clasă compactă ar urma să fie echipat cu un sistem hibrid de propulsie inspirat de cel al modelului Honda NSX.

La începutul acestui an, Honda a publicat primele imagini și detalii referitoare la Civic Type R facelift. Hot Hatch-ul producătorului nipon a primit o serie de modificări minore la nivelul exteriorului și îmbunătățiri în dreptul suspensiilor. De asemenea, actuala versiune Civic Type R a primit și două variante speciale: Civic Typer R Limited Edition și Sport Edition.

Între timp, inginerii, tehnicienii și designerii Honda au demarat proiectul pentru dezvoltarea unei noi generații Civic Type R. Recent, unul dintre prototipuri a fost surprins în timpul unor teste care au avut loc pe drumurile publice.

Conform primelor rapoarte, producătorul japonez pregătește câteva modificări consistente la nivel exteriorului. Viitorul Hot Hatch va fi echipat cu spoilere noi, aripa spate va avea un design îmbunătățit, iar farurile și stopurile vor beneficia de o serie de modificări. La interior, prototipul surspins în timpul testelor a fost echipat cu un volan nou, cu o planșă de bord modificată și cu un ecran amplasat în partea de sus a consolei centrale.

În ceea ce privește motorizarea, voci apropiate companiei spun că niponii pregătesc un Civic Type R cu sistem hibrid de propulsie.

Tehnologia ar urma să fie una inspirată de cea folosită de producătorul japonez pe Honda NSX. Pentru moment, nu există informații care să confirme un posibil sistem de tracțiune integrală asemănător cu cel al lui NSX.

Prezentarea noii generații Civic Type R ar urma să aibă loc în a doua parte a anului 2021, debutul comercial fiind programat pentru începutul anului 2022. 

Via | Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru