Informații neoficiale despre viitoarea generație BMW Seria 2 Coupe: modelul va fi prezentat în 2021 și va fi disponibil în configurație cu roți motrice spate

de Cornel Șocariciu
Marti, 07.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a demarat dezvoltarea unei noi generații Seria 2 Coupe. Conform unor surse apropiate companiei, modelul va fi disponibil în versiuni cu roți motrice spate și va avea și variantă de performanță M2 Coupe.

BMW pregătește o nouă generație Seria 2 Coupe, iar o serie de rapoarte au apărut în presa internațională. Conform acestora, viitorul coupe de clasă compactă va fi prezentat în 2021, iar recent, unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unei sesiuni pe drumurile publice.

Din punct de vedere estetic, noua generație Seria 2 Coupe va prelua o parte dintre elementele de design care au debutat pe Seria 4 Coupe, dar va miza și pe liniile actualului Seria 2 Gran Coupe (foto).

Noua generație Seria 2 Coupe este cunoscută intern sub numele de G42, iar conform surselor, modelul nu va utiliza aceeași platformă întâlnită în prezent pe Seria 2 Gran Coupe. Viitorul coupe de clasă compactă ar urma să mizeze pe o versiune îmbunătățită a arhitecturii CLAR, aceeași platformă pe care BMW o utilizează atât pe modelele mai mari, cât și pe actuala generație Z4.

În aceste condiții, noul Seria 2 Coupe va fi disponibil în configurație cu roți motrice spate.

Gama de motorizări ar urma să includă unități pe benzină cu trei și patru cilindri, iar zvonurile anunță și propulsoare diesel.

Totodată, noul coupe de clasă compactă va fi disponibil în versiune M2. Vocile anunță o motorizare de 3.0 litri cu șase cilindri derivată din cea a viitoarelor M3 și M4. Viitorul M2 ar urma să ofere circa 426 CP, o valoare ușor mai generoasă comparativ cu cea livrată de actualul Mercedes-AMG A45 S. Debutul noii generații M2 ar urma să aibă loc în 2022.

Via | Autocar

Comentarii (2)

  • LEXMARK
    "modelul va fi disponibil în versiuni cu roți motrice spate"...
    Nu-mi spune-ti ca va avea si logo de BMW!!!!
    WOW !!!
    3 1
  • netam-nissan
    cu dintii grilei seamana cu o nutrie suparata ca i-au crescut dioptriile din faruri. beamve, trezirea !
    (asta ca contra la criticatu lu lexus, geniala si ca grilaj al grilei.)
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru