Informații despre viitorul Mercedes-Benz EQA: SUV-ul electric va avea la bază noua generație GLA și va fi prezentat în 2020

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz va prezenta noul SUV electric EQA în cursul anului viitor. Nemții spun că vânzările vor demara tot în 2020, iar modelul electric va prelua o parte din trăsăturile noii generații GLA.

Mercedes-Benz a prezentat conceptul EQA în urmă cu doi ani în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Prototipul constructorului german anticipa lansarea unui hatchback electric compact, dar între timp, oficialii Mercedes-Benz au decis ca numele EQA să fie utilizat pentru un viitor SUV electric de clasă compactă.

Ola Kallenius, CEO-ul Mercedes-Benz, a anunțat în timpul prezentării noului GLA că în 2020 vom face cunoștință cu SUV-ul electric EQA. Așa cum era de așteptat, viitorul Mercedes-Benz EQA va avea la bază actuala generație GLA, iar vânzările vor demara tot în cursul anului viitor.

Mai mult decât atât, în timpul prezentării noului GLA, oficialii Mercedes-Benz au publicat și o imagine teaser cu viitorul EQA. Fotografia a stat preț de câteva secunde pe unul dintre ecranele folosite de nemți în timpul prezentării.

Pentru moment, nu există detalii tehnice referitoare la noul EQA. Conceptul prezentat la Frankfurt în 2017 era echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte.

Puterea totală anunțată atunci era de 272 CP, în timp ce cuplul motor comunicat era de 500 Nm. Conceptul EQA a fost echipat și cu un pachet de baterii de 60 kWh care asigura o autonomie de până la 400 de kilometri.

Comentarii (1)

  • ACE - Craiova
    Gasiti mai multe poze aici:

    09 decembrie 2019 la 9:24 am

    Mercedes EQA spionat în varianta de producție - autonomie electrica 480 km (nu stim WLTP, NEDC...ramane de vazut...)

    https://www.motor1.com/news/386836/mercedes-eqa-spied-production-body/
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru