Informații despre viitorul Hyundai Kona N: SUV-ul de performanță ar putea intra în producție în luna iulie

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai Kona N, SUV-ul de performanță pregătit de producătorul asiatic, ar putea intra în producție în luna iulie, conform unui document intern al uzinei din Ulsan. Modelul ar urma să preia motorul pe benzină de 2.0 litri de pe actualul Hot Hatch i30 N.

Hyundai are în plan dezvoltarea unor modele noi de performanță, iar conform oficialilor producătorului asiatic, în cursul anului vom face cunoștință cu noul i20 N.

De asemenea, la începutul anului au apărut și o serie de fotografii cu viitorul Kona N, SUV-ul de performanță fiind surprins în timpul testelor desfășurate în zona de nord a Europei. Acum, un document intern al fabricii Hyundai din Ulsan a fost publicat pe un forum asiatic, iar în planurile pentru 2020 se află și Kona N.

Conform documentului, SUV-ul de performanță ar urma să intre pe linia de asamblare în luna iulie, însă nu știm dacă aceste planuri rămân valabile în contextul pandemiei de coronavirus SARS CoV-2.

Conform unui raport apărut la începutul lunii trecute, viitorul Kona N ar urma să fie echipat cu motorul pe benzină de 2.0 litri disponibil în prezent pe i30 N. În cazul Hot Hatch-ului de clasă compactă, propulsorul livrează până la 275 de cai putere și 353 Nm.

Din punct de vedere estetic, asiaticii vor pregăti un pachet de caroserie mai agresiv, iar elementele sport de la interior vor fi preluate tot de pe i30 N.

SUV-ul de performanță va fi echipat cu suspensii mai rigide, cu un sistem de frânare mai bun și cu un sistem de evacuare nou. Garda la sol va fi și ea mai mică decât cea a versiunilor "civile".

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru