Informații despre noua generație Peugeot 3008: modelul ar putea lua forma unui SUV coupe

de Daniel Popescu, Foto: Peugeot
Marti, 14.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noua generație Peugeot 3008 ar putea lua forma unui SUV coupe pentru a atrage mai mulți clienți. potrivit declarațiilor făcute de oficialii francezi. Modelul va fi lansat în 2022 și va avea și versiune electrică.

Peugeot a anunțat la sfârșitul lunii mai că viitoarea generație a SUV-ului compact 3008 va apărea pe piață în 2022 și va avea inclusiv versiune electrică, în contextul în care producția va avea loc la uzina de la Sochaux.

La aproape două luni distanță, oficialii mărcii franceze oferă noi informații despre planurile pentru noua generație, iar acestea ar putea include și o schimbare importantă de design.

Gilles Vidal, directorul de design al Peugeot, susține că publicul țintă al lui 3008 nu este format din familii, motiv pentru care modelul ar putea adopta designul unui SUV coupe pentru mai multă sportivitate și pentru a atrage mai mulți clienți.

"Dacă ne gândim la 3008, nu este cumpărat de familii. Este cumpărat de cupluri care nu au copii sau de cupluri care nu mai locuiesc cu copii", a declarat Vidal pentru publicația britanică Auto Express.

Astfel, viitorul Peugeot 3008 ar putea avea un plafon mai coborât, ceea ce ar avea ca efect negativ o scădere a spațiului disponibil la interior pentru pasagerii din spate.

Cel mai probabil, noul Peugeot 3008 va fi dezvoltat pe o versiune îmbunătățită a platformei EMP2 care să permită o gamă variată de motorizări, de la benzină și diesel la plug-in hybrid și electric.

De asemenea, este de așteptat ca versiunea electrică să aibă o versiune îmbunătățită a motorului electric de 136 de cai putere și a bateriei de 50 kWh, utilizată în prezent de modelele electrică lansate de Grupul PSA Peugeot-Citroen.

Via Auto Express

Comentarii (3)

  • ACE - Craiova
    Unul dintre SUV-urile mele preferate....

    Sper sa o imbunatateasca ca si design iar varianta pur electrica sa bata in zona de minimum 500-600 km autonomie (baterie de acumulatoare cu o capacitate de 70-75-80 kWh).
    9 1
  • Suv coupe! In noul trend al inutilitatilor astept sa iasa pe piata tancul decapotabil,autotrenul monovolum,autobuzul pick-up,troleibuzul de raliu si dricul sedan.
    6 3
  • @tatraurs
    Ai uitat SUV-ul cabriolet. Da' las' ca il scoate mintenaș VW pe T-ROC cabrio. Cool!

    Pe de alta parte, ca să nu uităm de unde am plecat, 3008 chiar arată excelent!
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru