Îmbunătățiri pentru aproape toate modelele din portofoliul Skoda: motorizări Euro 6d cu până la 280 CP și sisteme noi de asistență

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 24.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu excepția modelelor Octavia și Citigo-e iV, modelele aflate în gama Skoda vor primi în această vară o serie de îmbunătățiri. Conform oficialilor producătorului ceh, toate motorizările disponibile vor respecta normele de poluare Euro 6d, iar gama de sisteme de asistență va fi extinsă.

Skoda a pregătit o mulțime de îmbunătățiri pentru aproape toate modelele din gamă (excepție fac Octavia și Citigo-e iV). Oficialii constructorului ceh spun că începând cu această vară, toate motoarele disponibile pe modelele companiei vor respecta normele de poluare Euro 6d. În același timp, o serie de echipamente și sisteme de asistență care au fost introduse în premieră pe Skoda Octavia vor fi disponibile și pe alte modele din gamă.

Motoare mai puternice pentru Skoda Superb

Conform oficialilor Skoda, vârful de gamă Superb va fi disponibil cu două motorizări de top îmbunătățite. Odată cu trecerea la norma de poluare Euro 6d, unitatea de 2.0 litri pe benzină dezvoltă acum 280 de cai putere, cu 8 CP mai mult față de vechea variantă. De asemenea, motorul 2.0 TDI EVO livrează 200 de cai putere, cu 10 CP mai mult comparativ cu vechea versiunea. Unitatea diesel dispune și de un sistem dublu de tratare a gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree (proces denumit reducere catalitică selectivă). De asemenea, clienții vor putea comanda pe Superb și sistemul cu camere video la 360 de grade Area View, dar și tehnologia denumită Trailer Assist. 

Skoda Kodiaq va fi disponibil cu Predictive Cruise Control

Oficialii Skoda spun că SUV-ul Kodiaq va fi disponibil pentru comandă și cu sistemul Predictive Cruise Control.

Spre deosebire de "clasicul" cruise control adaptiv, acesta folosește datele sistemului de navigație și informațiile primite de la camera video amplsată pe parbriz pentru a seta în mod automat viteza de deplasare în funcție de restricțiile întâlnite.

De asemenea, Skoda Kodiaq va primi versiunea de 200 CP a motorului diesel de 2.0 litri TDI. În același timp, unitatea pe benzină de 1.5 litri TSI cu 150 CP va fi disponibilă cu o nouă transmisie manuală cu șase rapoarte.

Un nou diesel entry-level pentru Skoda Karoq

Vechiul motor de 1.6 litri TDI cu 115 CP va fi înlocuit în gama Karoq de un propulsor de 2.0 litri TDI tot cu 115 CP. Totodată, cehii spun că unitatea diesel de 2.0 litri cu 150 CP va fi disponibilă și într-o versiune cu roți motrice față și transmisie manuală. Versiunea entry-level pe benzină va miza pe motorul de un litru TSI cu 110 CP.

Opționale noi pentru Skoda Scala și Kamiq

Oficialii Skoda spun că începând din această vară, Scala și Kamiq vor putea fi comandate cu noile jante de 17 inch Propus. Pachetul Red&Grey este disponibil pentru Scala, în timp ce versiunea Monte Carlo va putea fi comandată cu accesorii de culoare argintie.

Sistemul de acces KESSY a fost și el îmbunătățit, iar motorul de un litru TSI va fi disponibil în versiuni de 95 CP și 110 CP.

Transmisie automată cu șapte trepte pentru Skoda Fabia

Versiunea de 95 CP a motorului de un litru va fi disponibilă și într-o variantă cu transmisie automată cu șapte trepte. Conform oficialilor Skoda, unitatea 1.0 MPI cu 60 CP va fi îmbunătățită și va respecta normele de poluare Euro 6d.

De asemenea, Skoda introduce în gama Fabia jantele de 16 inch Vigo și cele de 17 inch Blade, iar sistemul de infotainment standard va include un ecran central de 6.5 inch.

Skoda a anunțat că noul volan (disponibil în mai multe versiuni) introdus recent pe Octavia va fi disponibil și pe restul modelelor din gamă. 

Comentarii (6)

  • Cristi
    Octavia iV 1.5 TSI corespunde normei EURO 6d-TEMP-EVAP-ISC obligatorie de la 1 septembrie 2019.
    1 0
  • Edikkk
    280 cai putere.... mai mult decât autobuzele din Bucureşti, etc

    La talpa vitezomanilor grupului VAG

    Mda...


    A venit vecinu care are un diesel obosit, stateam şi eu cu geamul deschis, frumos, răcoare, aer curat (este o zonă verde mare lângă), dar pac.... vine vecinu şi zgomotul ca zgomotul dar noxele BĂI TATĂ DAR CE PUŢEA DIESELUL ĂLA !!!

    5 minute cât a stat, a trebuit să închid fereastra, dar deja erau noxele în casă.... deşi a parcat pe stradă, la 10 metri de casa mea.


    Da, sunt şi altele vecin cu skoda fabia apropape nouă care nu este chiar aşa

    Dar şi aia în 8-10 ani COMBINAT SIDERURGIC pe roţi ajunge
    1 7
  • iedikk
    asa daca avea electrica, io cum stau la parter ii dadeam un prelungitor si-si incarca omu masina fara sa inchid io geamu.
    ca ma enerveaza astia cu dizalu pe care ii simt de la posta, nu poti coane sa fumezi linistit la geam ca vine unu din astia si te afuma el mai tare cu vwu lui desigur care produce si carnati afumati. cre ca deacolo.
    6 1
  • someone
    @ edikk: " altele vecin" wtf ? chiar vrei sa dai lectii altora? si poate ar trebui sa faci o mica incursiune in modelele skoda: fabia noua nu are motor diesel.
    interesant e motorul diesel de 200 cai: s-a ajuns la 100 cai / litru diesel cu o singura turbina
    3 1
  • andrei
    autobuzele alea mercedes au chiar vreo 300cp. dar au motor de 10litri, ca altfel nu au cuplu cat trebuie. dar nu vad sensul comparatiei.
    2 1
  • Edikkk
    Meai cineva some 1

    Ai citit toate comentariile mele şi ai făcut un studiu privind statistica greşelilor gramaticale şi unde mă încadrez faţă de medie ?

    Oare nu te-ai prins că este o greşeală typo datorită grabei şi tastaturii telefonului ???

    Hai las-o cu căutat virgule şi discută idei ca adulţii, OK?
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru