Imagini sub camuflaj cu Toyota Yaris GR-4: noul Hot-Hatch va fi prezentat în 10 ianuarie la Tokyo

de Daniel Popescu, Foto: Toyota
Miercuri, 11.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a publicat câteva imagini sub camuflaj cu Hot-Hatch-ul Yaris GR-4 bazat pe versiunea cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri. Prezentarea oficială va avea loc în 10 ianuarie la Tokyo.

Toyota a anunțat cu aproximativ o lună în urmă că va lansa un Hot-Hatch Yaris GR-4 bazat pe versiunea Yaris WRC cu care concurează în Campionatul Mondial de Raliuri.

Inițial, prezentarea oficială a fost programată pentru 17 noiembrie cu ocazia Raliului Australiei, însă a fost amânată din cauza unor puternice incendii de pădure din acest stat. Ulterior, japonezii au "îndulcit" așteptarea cu un teaser video, pentru ca acum să ofere o serie de informații suplimentare.

Astfel, Toyota a anunțat că noul Yaris GR-4 a încheiat ultimul stagiu de dezvoltare, iar un prototip a fost testat recent chiar de președintele constructorului japonez, Akio Toyoda.

Până în prezent, Toyota nu a oferit niciun fel de detalii tehnice despre noul Hot Hatch, cu excepția faptului că va fi echipat cu un sistem de tracțiune integrală.

Gama Yaris include în prezent versiunea Yaris GRMN cu motor de 1.8 litri supraalimentat cu compresor mecanic capabil să ofere 212 CP și 250 Nm, în timp ce versiunea Yaris WRC dedicată Campionatului Mondial de Raliuri are un motor turbo de 1.6 litri capabil să ofere 380 de cai putere și 425 Nm.

Pe de altă parte, Yaris GR-4 va fi al doilea model Toyota din noua gamă GR, care a debutat anul trecut prin relansarea legendarei Toyota GR Supra.

Prezentarea oficială a noului Toyota Yaris GR-4 va avea loc la Tokyo Auto Salon, care își va deschide porțile în 10 ianuarie.

Via Toyota

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru