Hyundai va extinde gama N: sud-coreenii vor lansa SUV-uri și modele electrice de performanță

de Daniel Popescu, Foto: Hyundai
Joi, 05.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a anunțat că va extinde gama de performanță N cu SUV-uri și modele electrice, iar constructorul intenționează să dezvolte inclusiv vehicule zburătoare.

Hyundai a publicat în această săptămână un amplu raport cu privire la planurile pe care le are până în anul 2025.

În cea mai mare parte, raportul include obiectivele financiare ale constructorului și piețele cheie pe care va activa, însă există o serie de informații interesante și cu privire la gama de modele.

De exemplu, Hyundai menționează că brandul de performanță N va include și SUV-uri și modele electrice.

În prezent, gama de performanță Hyundai este formată din i30 Ni30 Fastback N și Veloster N, însă presa internațională a relatat încă din luna februarie că producătorul pregătește atât lansarea unui i20 N, cât și a unor versiuni de performanță N pentru SUV-urile Tucson și Kona. Prin urmare, noutatea majoră este că gama N va include și modele electrice de performanță.

Pe de altă parte, Hyundai își propune ca până în 2025 să ajungă la vânzări anuale de 670.000 de mașini electrice, dintre care 110.000 să fie mașini electrice alimentate cu hidrogen.

De asemenea, Hyundai intenționează să-și extindă domeniul de activitate și în afara mașinilor.

Astfel, sud-coreenii intenționează să dezvolte vehicule zburătoare cunoscute sub numele generic de Personal Air Vehicle (PAV), diverse vehicule robotizate și soluții de transport alternativ pentru mobilitate sporită, categorie în care sunt incluse și trotinetele electrice.

Via Hyundai

Comentarii (1)

  • someone
    in gama actuala pe langa cele 2modele I30N, exista si veloster N, iar pe lista lansarilor exista si kona N.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru