Hyundai a prezentat noul i30 N Project C: ediția specială a Hot Hatch-ului asiatic este mai ușoară și accelerează de la 0 la 100 km/h în 6 secunde

de Cornel Șocariciu
Marti, 10.09.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai i30 N Project C poate fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. Ediția specială a Hot Hatch-ului asiatic are la bază versiunea i30 N, dar promite o masă totală mai mică și performanțe ușor îmbunătățite.

În cursul zilei de ieri, Hyundai a publicat primul clip oficial cu ediția specială i30 N Project C. Versiunea dezvoltată de constructorul asiatic este expusă în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt și va fi disponibilă în doar 600 de unități.

Spre deosebire de varianta de bază i30 N, noul Hot Hatch dezvoltat de Hyundai mizează pe elemente de caroserie mai ușoare. Reprezentanții companiei spun că au folosit elemente din plastic ranforsat cu fibră de carbon și aluminiu pentru a reduce masa totală a lui i30 N Project C cu 50 de kilograme.

În același timp, centrul de greutate este mai coborât cu 8.8 milimetri, iar garda la sol a scăzut și ea cu 6 milimetri comparativ cu versiunea de serie i30 N. Totodată, reprezentanții Hyundai spun că versiunea specială i30 N Project C integrează și o serie de elemente de caroserie restilizate menite să îmbunătățească aerodinmica generală.

Sub capota modelului asiatic se află același motor de 2.0 litri capabil să ofere 275 de cai putere la 6.000 rpm și 353 Nm între 1.450 și 4.700 rpm.

Unitatea dispune și de o funcție de Overboost care promite să genereze un total de 378 Nm.

Cuplat la cutia manuală de viteze cu șase rapoarte, Hyundai i30 N Project C poate accelera de la 0 la 100 km/h în 6 secunde, cu 0.2 secunde mai rapid față de versiunea "normală" i30 N. Viteza maximă este limitată la 250 km/h.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru