Hyundai a decis că i10 nu va primi versiune electrică: "Ne concentrăm pe variante electrice pentru modele de dimensiuni mai mari"

de Daniel Popescu, Foto: Hyundai
Vineri, 08.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Hyundai a decis să nu introducă o versiune electrică pentru modelul de oraș i10, întrucât preferă să se concentreze pe dezvoltarea unei game de modele electrice de dimensiuni mai mari.

Oficialii Hyundai anunțau la începutul acestui an că analizează posibilitatea de a introduce o versiune electrică pentru modelul de oraș i10.

Între timp, constructorul sud-coreean a luat decizia de a renunța la un astfel de proiect, ca urmare a costurilor ridicate de dezvoltare care s-ar fi regăsit inclusiv în prețul final al mașinii.

Pentru moment, Hyundai se va concentra pe dezvoltarea de versiuni electrice pentru modelele cu dimensiuni mai mari, în cazul cărora costurile suplimentare se amortizează mai ușor.

"Când vine vorba despre electrificare, Hyundai aplică principiul de cascadă: lăsăm inovațiile să ajungă din vârf la bază. Procedăm așa pentru că resursele noastre nu sunt infinite, iar în prezent ne concentrăm pe modele ceva mai mari care pot fi electrificate în mod competitiv", a explicat Raf van Nuffel, directorul de produs al Hyundai, în cadrul unui interviu acordat publicației olandeze Auto Week.

Prin urmare, i10 va fi unul dintre ultimele modele sub sigla Hyundai care va primi o versiune electrică.

Totuși, van Nuffel a admis că Hyundai a stabilit deja un plan pe termen lung cu privire la sosirea unor versiuni hibride și electrice în gama modelelor de oraș.

"Totuși, aceste planuri nu sunt încă suficient de concrete pentru a le dezvălui", a adăugat el.

Via Auto Week

Comentarii (2)

  • Nu dispera Edica! Viitorul e electric! :)))))))))))
    9 5
  • ....si prin septembrie dezvaluie un model de clasa mica dezvoltat de la 0
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru