Honda va prezenta în ianuarie un concept autonom inedit: volanul va putea fi utilizat pentru accelerație și frână

de Daniel Popescu, Foto: Honda
Miercuri, 18.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda va prezenta în ianuarie la Las Vegas un concept autonom echipat cu un volan care va putea fi utilizat de șofer pentru a porni, accelera și frâna.

Constructorii auto au început să participe frecvent la târgul de tehnologie Consumer Electronics Show (CES) de la Las Vegas pentru a prezenta o serie de tehnologii inedite.

Cel mai recent exemplu este Honda, care a anunțat că va prezenta la CES 2020 un concept autonom inedit care, cel puțin pentru moment, a primit numele Augmented Driving Concept.

Honda consideră că viitoarele mașini autonome ar trebui să se conducă singure doar atunci când șoferul vrea să se relaxeze, motiv pentru care conceptul include un buton pentru comutarea rapidă de la condus manual la cel autonom, dar și o serie de senzori prin care sistemul anticipează dorința celui aflat la volan.

Cel mai interesant aspect al conceptului este însă încercarea de a elimina necesitatea pedalelor clasice și integrarea funcțiilor acestora în cadrul volanului.

Astfel, șoferul poate porni mașina printr-o dublă apăsare pe volan, în timp ce pentru inițierea accelerației șoferul trebuie doar să apese mai puternic pe volan. În schimb, pentru a frâna, șoferul trebuie să tragă de volan.

Honda afirmă că vizitatorii standului de la CES vor avea ocazia să experienteze acest mod de condus prin intermediul unui simulator. Târgul de tehnologie CES va începe în 5 ianuarie cu două zile pentru presă și își va deschide porțile pentru public în perioada 7-10 ianuarie.

Un alt constuctor care a confirmat deja prezența la CES 2020 este Mercedes-Benz, care va prezenta un concept de lux pentru mobilitate.

Via Honda

Comentarii (1)

  • viceversa
    cam pe dos comanda - daca te tii de volan si franezi il apesi si la accelerari il tragi. mai bine fara si sforai autonom.
    dar ce stim noi pe langa japi ?
    14 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru