Honda va lansa un nou model electric în 2021 sau 2022: japonezii pregătesc și trei versiuni hibride pentru modele deja existente

de Daniel Popescu, Foto: Honda
Vineri, 06.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a confirmat că va lansa un nou model electric în 2021 sau 2022, interval de timp în care japonezii vor completa gama cu încă trei versiuni hibride pentru modele deja existente.

Honda este determinată să extindă semnificativ gama de modele electrificate disponibilă pe piața europeană, ca urmare a noilor norme de emisii care vor intra în vigoare în 2021.

Constructorul japonez intenționează să lanseze încă 4 modele electrificate până în 2022, iar Tom Gardner, șeful Honda Europa, a oferit o serie de detalii interesante pentru publicația Automotive News.

Astfel, Honda va lansa un nou model electric în 2021 sau 2022, însă oficialul mărcii nipone nu a oferit niciun fel de amănunte despre acesta.

Viitorul model electric va fi practic al doilea model electric dezvoltat de Honda după Honda e, care a fost prezentat în toamna anului trecut și care din această săptămână poate fi comandat inclusiv de pe piața din România, pentru aproximativ 40.000 de euro.

Livrările Honda e urmează să înceapă în octombrie, iar constructorul mizează pe vânzări de 10.000 de unități la nivel european.

De asemenea, sursa citată susține că viitoarea generație Civic și SUV-ul HR-V vor primi versiuni hibride, în timp ce Civic ar putea beneficia inclusiv de o variantă plug-in hybrid.

"Regulamentul din Europa accelerează mutarea spre tehnologii cu puține emisii și fără emisii mai repede decât oriunde altundeva", a explicat Gardner decizia Honda de a extinde gama de modele electrice și hibride pentru Bătrânul Continent.

Via Automotive News 

Comentarii (2)

  • Astept cu nerabdare ca noua generatie de Civic sa aiba si o versiune break/estate. Bineinteles hibridul ma intereseaza, altfel singura varianta ar fi Corolla Touring hybrid pentu noua achizitie.

    Astept de asemenea un constructor care sa produca un kit de conversie de la motor termic full la o solutie hibrida. Sunt multe modele care s-ar preta la asa ceva si in loc de acel rezervor de GPL sa fie montat un pacet de baterii.

    Stiu ca VW propunea asa ceva pt Beetle la un moment dat, ma astept la japonezi sa vina cu o solutie foarte practica.
    3 2
  • @UnAlex - nu esti singurul care plange dupa civic break :(
    2 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru