Honda va dezvolta baterii pentru mașini electrice alături de CATL: chinezii sunt furnizori pentru Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo

Publicat vineri, 10.07.2020 14:33 de Paul Cosma

Honda a anunțat un parteneriat cu CATL pentru dezvoltarea de baterii destinate mașinilor electrice. Compania chineză este unul dintre cei mai mari furnizori de baterii la nivel global, având deja colaborări cu Tesla, Toyota, Volkswagen și Volvo.

Honda va cumpăra un pachet de 1% din acțiunile companiei chineze CATL, iar cele două entități vor colabora privind dezvoltarea bateriilor pentru mașini electrice, potrivit unui anunț oficial.

Parteneriatul presupune și crearea unui program de reciclare a bateriilor uzate. Potrivit înțelegerii, Honda va lansa în 2022 un model electric pe piața din China, folosind bateriile celor de la CATL.

Contemporary Amperex Technology este unul dintre cei mai mari furnizori de baterii din lume. Chinezii au deja contracte privind furnizarea de baterii către Tesla, Toyota, Volkswagen, Volvo, dar și cu alți producători importanți.

În urmă cu doi ani, CATL a semnat un contract de un miliard de euro cu BMW, în urma căruia asiaticii vor construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice în Europa.

Via Reuters