Honda Civic Type R Limited Edition și Sport Line: versiuni noi pentru Hot Hatch-ul nipon cu 320 de cai putere

de Cornel Șocariciu
Joi, 20.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Honda a publicat o serie de informații noi referitoare la Civic Type R facelift. Hot Hatch-ul promite mici modificări estetice și de interior, dar primește și două versiuni noi. Civic Type R Limited Edition promite performanțe de top pe circuit, iar Civic Type R Sport Line se adresează celor care nu vor să iasă atât de mult în evidență.

La începutul acestui an, Honda a publicat primele imagini cu Civic Type R facelift. Acum, constructorul nipon a publicat o galerie foto completă, dar și detalii noi referitoare la varianta restilizată a Hot Hatch-ului compact. Totodată, producătorul japonez a menționat că odată cu lansarea lui Civic Type R facelift vor fi introduse în gamă două versiuni noi: Sport Line și Limited Edition.

Din punct de vedere estetic, Civic Type R facelift mizează acum pe un spoiler frontal restilizat și pe o grilă frontală mai mare. Conform oficialilor niponi, prizele de aer sunt și ele mai mari, iar farurile au fost ușor retușate. Totodată, apare și o culoare nouă pentru caroserie: Racing Blue. 

În același timp, oficialii Honda spun că suspensia a fost îmbunătățită (bucșe și articulații noi), iar software-ul care controlează amortizoarele a fost recalibrat. Totodată, sistemul de frânare a fost și el modificat pentru a oferi performanțe și mai bune, în special pe circuit.

Honda Civic Type R GT facelift.

Pentru interior, Honda a pregătit un volan sport îmbrăcat în Alcantara, un levier nou pentru transmisie, câteva butoane fizice noi amplasate la nivelul consolei centrale și software-ul Active Sound Control (modifică sunetul de la interior în funcție de modul de rulare ales). De asemenea, producătorul nipon introduce pe Civic Type R facelift și sistemul de telemetrie LogR.

Honda Civic Type R Limited Edition

Odată cu lansarea lui Civic Type R facelift, Honda a pregătit și o versiune orientată și mai mult către performanță.

Aceasta a fost "botezată" Civic Type R Limited Edition, iar pe piața din Europa vor fi disponibile doar 100 de unități.

Versiunea specială "scapă" de 47 de kilograme mulțumită artificiilor gândite de inginerii și designerii Honda. Honda Civic Type R Limited Edition va fi disponibilă doar în culoarea Sunlight Yellow și va fi echipată standard cu jante BBS de 20 inch și anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2. Nu există aer condiționat sau sistem de infotainment, iar suspensia a fost calibrată pentru performanțe de top pe circuit.

Honda Civic Type R Limited Edition.

Cel mai probabil, această versiune va încerca să doboare actualul record de la Nurburgring. În cadrul categoriei Hot Hatch de serie, cel mai bun timp (7 minute și 40.1 secunde) a fost stabilit de Renault Megane RS Trophy-R în primăvara anului trecut. Cel mai bun timp realizat de versiunea fără facelift a lui Civic Type R a fost de 7 minute și 43.8 secunde.

Deși Civic Type R Limited Edition a fost gândit ca un model extrem, niponii au decis să nu scoată bancheta din spate a Hot Hatch-ului și nici pachetul complet Honda Sensing de sisteme de siguranță.

Sub capota lui Civic Type R Limited Edition se află același motor de 2.0 litri VTEC capabil să ofere 320 de cai putere la 6.500 rpm și 400 Nm între 2.500 și 4.500 rpm. Conform oficialilor Honda, această versiune poate accelera de la 0 la 100 km/h în 5.7 secunde (0.1 secunde mai rapid față de varianta fără facelift).

Vânzările noii versiuni vor începe în vara acestui an.

Honda Civic Type R Sport Line

Cea de-a doua versiune pregătită de niponi se numește Civic Type R Sport Line și a fost gândită pentru cei care nu vor să iasă atât de mult în evidență.

Niponii spun că noua variantă primește un pachet aerodinamic mai discret decât cel oferit standard pe Civic Type R GT. 

Aripa spate este mult mai mică, jantele de 19 inch au fost "încălțate" cu anvelope Michelin Pilot Sport 4S, iar portbagajul a fost și mai bine antifonat. Conform oficialilor Honda, modificările oferă un plus de confort în timpul rulării pe drumurile publice. Scaunele sport negre sunt cusute cu ață roșie, iar sistemul de infotainment mizează pe același ecran de 7 inch.

Honda Civic Type R Sport Line facelift.

Pe piața din Germania, Honda Civic Type R GT facelift va avea un preț de pornire de 41.990 de euro, în timp ce varianta Civic Type R Sport Line facelift va costa 41.490 de euro. Prețul versiunii Civic Type R Limited Edition încă nu a fost comunicat.

Comentarii (13)

  • fan skoda
    Arata foarte bine acesta masina ! Foarte agresiva ! Dar totusi 41.000 euro pretul ? Totusi este doar un hot-hach. Nu este vreun BMW sau Mercedes sau o masina premium sau sub-premium. Este o masina de volum puternica.
    4 20
  • @skoda. Un audi a1 de 1000cmc si 110 ponei sare de 35000euro daca bifezi fix optionalele pe care honda de mai sus le are in standard.
    13 2
  • fan skoda
    @Tatraurs

    Am configurat un Audi A1 si 200 caluti cu absolut toate optionalele pe el adica full option si este 42.000 euro si este premium cu piele si tot. Acest Honda porneste fara niciun optional de la 41.000 euro si nici nu are atatea dotari ca un A1. A1 este premium si Civic este de volum. Aceasta Honda este foarte scumpa pentru ce ofera in comparatie cu un A1. Iar A1 fara dotari optionale este aproape 30.000 euro si tot ofera mai mult ca acesta Honda. Honda Civic Type R Limited Edition nu are aer conditionat si nici sistem de infotainment. Deci A1 este mai bun.
    4 21
  • nu exista optionale la type r in afara de culoare, evident
    pretul de "nemtia" e mai mare decat cel din romania, la noi va veni sub 40k, pre facelift eu am avut oferta de la dealer de putin sub 38k.
    8 1
  • @fan skoda. Am configurat un a1 de1.0,am ajuns la 33000 sininca mai aveam de bifat. Jante mari 1000e fara tva.
    10 1
  • fan skoda
    eu am masina personala o Skoda Octavia care are aer conditionat si roti mai mari decat acest Honda Civic Type R Limited Edition. Plus ca portbagajul e mai mare deci e mai bun. Si imi place foarte mult forma farurilor la Skoda Octavia fata de stopurile urate de la acest Honda Civic Type R Limited Edition care e mult mai slab ca un A1 care are interior de piele peste tot.
    5 13
  • someone
    @ fan; octavia cu jante de 20? scuze, dar nu prea cred
    referitor la masina din articol, arata bestial pe galben
    9 1
  • fan skoda
    @someone

    Copia Mafia Fan Skoda s-a intors se pare. Si mie imi place masina dar la anumite criterii.
    1 4
  • @fan skoda.
    Ti-am mai zis, pe langa faptul ca spui prostii, mai ai si probleme cu limba romana. Pai tu compari masina asta cu Skoda Octavia. Asta are niste caracteristici profund sportive, nu o poti compara cu Skoda Octavia, nefiind facuta pentru a cara cu ea varza, cartofi sau carbuni, undeva pe la tara.
    12 2
  • fan skoda
    @Basil

    Trebuie sa te adresezi lui Copia Mafia Fan Skoda, nu mie. Eu de data asta chiar nu am comparat aceasta masina cu Octavia.
    1 1
  • Andrei
    Nu imi aduc aminte de o masina mai urata in ultimul timp, nici macar noul Serie 2 GC nu e atat de urata. Sunt convins ca se conduce foarte bine, dar ma dor ochii atunci cand vad asa ceva. De ce, Honda? De ce?
    3 8
  • @ fan skoda - de ce nu iti faci tu cont ca sa nu mai fii victima falsificatorilor? Asa iti trebuie.
    6 1
  • @fan skoda
    Compari A1 cu Civic? Ești sigur ca nu te-i imbolnavit de coronavirus?

    Un A1 are 2 locuri si portbagaj de motocicletă, cu motor de 1.0L costa peste 30 mii euro. Dacă il dotezi ajungi la 40 mii - cat costă un TypeR in Romania.
    Ești smintit. A1 premium ? Ai acelasi plastic ca intr-o octavia. Premium incepe de la A6 in sus...eventual A4 full options. Da nu A1 sau A2 sau A3 .....

    Chiar si A1 de 200 cai...Nu are ce face Civicul din el )))

    Varianta fara aer conditionat e pentru circuit, nu se pune )))
    12 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru