Hatchback-ul Mini este disponibil în versiunea specială Paddy Hopkirk Edition: varianta a fost dezvoltată în onoarea pilotului care a adus prima victorie Mini la Raliul Monte Carlo

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 23.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mini Cooper S și Mini John Cooper Works sunt disponibile în versiunea specială Paddy Hopkirk Edition. Noua variantă a fost dezvoltată în onoarea pilotului nord irlandez Patrick Hopkirk care a adus prima victorie Mini în cadrul Raliului Monte Carlo.

În urmă cu 56 de ani, MINI obținea prima victorie în Raliul Monte Carlo, iar la volanul clasicului Mini Cooper S s-a aflat pilotul nord irlandez Patrick "Paddy" Hopkirk. În onoarea acestuia, Mini lansează acum o ediție specială.

Noua versiune va purta numele Paddy Hopkirk Edition și va fi disponibilă pe variantele Mini Cooper S (atât versiunea cu trei uși, cât și cea cu cinci uși) și Mini John Cooper Works.

Producătorul britanic propune o serie de noutăți la nivel estetic, dar și câteva elemente speciale pentru interior.

Indiferent de versiunea de motorizare aleasă, ediția dedicată lui Paddy Hopkirk va fi vopsită în nuanța Chili Red și va avea plafonul alb. Numărul 37 a fost stilizat pe portiere (același număr de concurs pe care Paddy l-a avut în 1964), iar semnătura pilotului se află atât pe capotă, cât și pe portbagaj.

Tot pentru exterior, britanicii au pregătit jante de 17 sau 18 inch John Cooper Works vopsite în culori închise. Grila frontală, carcasele oglinzilor, logo-ul Mini și rama prizei de aer de pe capotă sunt și ele vopsite în negru, iar numărul 37 a fost inscripționat pe elementele care protejează luminile laterale de semnalizare.

În funcție de piață, clienții vor putea comanda și un set de lumini suplimentare amplasate la nivelul grilei.

La interior, elementul decorativ din zona pasagerului din dreapta a fost inscripționat cu semnătura lui Paddy Hopkirk, iar pe pragurile laterale iluminate a fost trecut numele pilotului nord irlandez.

Ediția specială dezvoltată în onoarea lui Paddy Hopkirk va fi disponibilă doar pe anumite piețe.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru