Harman vrea să extindă centrul de dezvoltare auto din București: compania caută 20 de programatori pentru echipa de telematică

de Paul Cosma
Miercuri, 27.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania Harman vrea să-și extindă centrul de dezvoltare auto din București și caută să angajeze 20 de programatori pentru echipa de telematică. Harman spune că noii angajați vor lucra la dezvoltarea sistemelor “connected car” pentru branduri precum Mercedes și BMW.

Harman International, recunoscută la nivel mondial pentru branduri precum Harman Kardon, JBL sau Mark Levinson, are planuri pentru mărirea echipei de 400 de angajați din România.

Compania caută 20 de programatori pe care să-i angajeze în echipa de telematică a centrului auto din București. Harman a anunțat că viitorii angajați vor lucra la dezvoltarea ecosistemului “connected car” pentru producători precum Mercedes și BMW. În plus, aceștia vor contribui și la proiectele privind mașinile autonome.

Echipa de telematică a celor de la Harman România numără peste 80 de angajați, care dezvoltă softurile noii generații de autovehicule.

“Harman are planuri ambițioase în România. Divizia de telematică este una foarte importantă pentru noi și reprezintă nucleul conceptului de connected car care, odată cu adoptarea pe scară largă a tehnologiei 5G, va duce la apariția mașinilor autonome,” a declarat Alexandru Moțoc, Managing Director Harman România.

Prezentă în România din 2012, compania Harman are un portofoliu de tehnologii precum Digital Cockpit, Advanced Driver Assistence Systems (ADAS), sau elemente care țin de securitatea datelor.

În martie 2017, Harman a devenit subsidiară a Samsung Electronics.

Via Harman International

Comentarii (3)

  • inexorabil
    Harman, legaţi-vă de gât “ecosistemele connected car” şi “tehnologia 5G”, ţineţi-vă cu mâna de nas şi aruncaţi-vă cu încredere în lacul fără fund al istoriei…

    Or mai fi mulţi imbecili ca voi?

    PS. Capul lui Moţoc vrem! Dar ce naiba să facem cu el?
    10 5
  • DEX: ecosistem sn [At: DER / Pl: ~e / E: fr écosystème] Ansamblu format din biotop și biocenoză, în care se stabilesc relații strânse atât între organisme, cât și între acestea și factorii abiotici.

    ...Ce are deci natura cu prefectura ?! :-)
    Dincolo însă de distorsiunile comunicării verbale induse fără scrupule de un sistem ce se pretinde *corect politic*, merită comentate câteva chestii.
    ...Unele chiar pozitive -- fiindcă uite că-n colonia România se caută nu doar montatori. Mai puțin probabil să se găsească însă destui IT-iști relativ *ieftini* întru umflarea profitului H-Kardonilor, dar tot e bine c-au mai rămas unii p-aici.

    Negativul predomină totuși, da-n ciuda simplității lui logice e greu spre imposibil de sesizat sub poleiala optimistă a creării locurilor de muncă, și încă a unora de înaltă calificare.
    ...Fiindcă direcția cercetării e toxică de-a dreptul, și deloc *eco*(sistemică). Un singur exemplu: nu există nici măcar un singur studiu științific serios pe tema nocivității posibile (de fapt f. probabile) a frecvențelor 5G, necesitând un grid de relee mult mai dens ca 4G-ul actual.

    Alte 33.478 motive în sensul riscurilor ...cyborgizării noastre în paralel cu *autonomizarea* nu le mai repet, c-aș risca să fiu luat drept clonă a stimabilului @inexorabil. ;-)
    14 1
  • @Kirotractor
    Tu ai ramas intepenit in 1935, cand a fost folosit pentru prima data termenul "ecosistem". Daca ai fi apucat sa ajungi in 1993 si sa-l cunosti pe James F. Moore, nu ai mai scrie doar sa te afli-n treaba.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru