Hamilton, pole position în Rusia în fața lui Verstappen și Bottas! Vettel, doar locul 15 după un accident

de Daniel Popescu
Sambata, 26.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton va pleca din pole position în Marele Premiu al Rusiei după ce i-a învins pe Max Verstappen și Valtteri Bottas. Sebastian Vettel a suferit un accident și va pleca doar de pe locul 15.

Lewis Hamilton s-a impus într-o manieră categorică în calificările pentru Marele Premiu al Rusiei și va pleca din pole position după ce a fost cronometrat cu 1:31.304.

În cazul unei victorii în cursa de duminică, britanicul va egala recordul de 91 de victorii deținut de Michael Schumacher.

Max Verstappen a reușit să se intercaleze între cei doi piloți Mercedes și va pleca de pe locul doi pentru Red Bull din fața lui Valtteri Bottas. Sergio Perez (Racing Point) a reușit la rândul său să obțină poziția a patra în fața lui Daniel Ricciardo, care inițial părea favorit să fie "cel mai bun din restul lumii".

Clasamentul este completat de Carlos Sainz (McLaren), Esteban Ocon (Racing Point) și Lando Norris (McLaren), în timp ce Pierre Gasly (AlphaTauri) și Alexander Albon (Red Bull) completează top 10. 

Sebastian Vettel a pierdut controlul volanului în a doua parte a calificărilor și s-a lovit de glisierele de protecție de pe marginea circuitului, iar coechipierul Charles Leclerc a fost aproape să lovească "epava" monopostului Ferrari.

Sesiunea s-a întrerupt prin steag roșu cu două minute înainte de final, în contextul în care Lewis Hamilton nu apucase încă să parcurgă niciun tur cronometrat.

Calificările s-au reluat după câteva minute, iar Hamilton a promovat în Q3, însă nu același lucru s-a întâmplat cu Leclerc, care va lua startul de pe 11 și îi va avea în spate pe Daniil Kvyat (AlphaTauri) și Lance Stroll (Racing Point). George Russel va pleca de pe 14 pentru Williams din fața lui Vettel. 

Haas și Alfa Romeo au fost eliminate încă din prima arte a calificărilor cu ambii piloți. Romain Grosjean (Haas) va lua startul de pe locul 16 din fața lui Antonio Giovinazzi (Alfa Romeo) și Kevin Magnussen (Haas), în timp ce ultima linie a grilei de start este ocupată de Nicholas Latifi (Williams) și Kimi Raikkonen (Alfa Romeo).

Marele Premiu al Rusiei va avea loc duminică cu începere de la ora 14:10.

RUSIA - REZULTATE CALIFICĂRI:

Comentarii (16)

  • The Dot
    Printr-o singura miscare, Vettel, acest Baryshnikov al F1 a reusit sa influenteze atat componenta q3-ului, cat si tactica unor piloti in ceea ce priveste pneurile ce le vor folosi maine la inceputul cursei.
    In rest de Ferrari numai de bine: 6 din ultimele 7 masini in q1 au fost motorizate de italieni.
    Russell a trecut inca o data de q1, cine stie poate maine intra si in puncte.
    McLaren si in special Renault continua panta ascendenta.
    Bottas are prima sansa maine, pe hartie, avand mai multe optiuni in ceea ce priveste pneurile si daca am vazut bine, va pleca de pe medii, ca de altfel si Verstappen, in timp ce Hamilton va pleca cu softuri.
    Bravo Ham!
    16 9
  • Decât să-și piardă timpul și să-și uzeze pneurile, lui Vettel, în cele 3 antrenamente, ar trebui să i se dea alte slujbe de ținut... de acatiste la biserică, astfel cu ajutorul și binecuvântarea Domnului i-ar merge bibilica și ar controla volanul mai bine.
    12 11
  • Vyctor7
    Hamilton este bun este clar asta ...insa acest Verstappen cred ca este si mai bun ...daca ar fi avut un Mercedes cred ca putea sa-l bata regulat pe Lewis ! Una peste alta va fi un recordmen si va sta in galeria marilor piloti chiar daca nu are geniul si nici nu este rapid ca Ayrton Senna sau va fi incapatanat si dur ca Michael Shumacher ...ori calculat ca nimeni altul francezul Alain Prost .
    22 13
  • Teleghidatii
    Astazi Liberty a spulberat mitul pilotului care face diferenta! Cand inginerul analizeaza timpii si iti spune cand si unde sa franezi/accelerezi, cum sa abordezi virajul ca sa iti imbunatatesti timpul, realizezi ca pilotii sunt niste robotei teleghidati.
    25 12
  • Robert
    Vyctor7 Hamilton mâine câștiga și îl va egala pe Schumacher și Hamilton e cel mai bun din formula 1 la fel ca Schumacher și Senna verstappen e slab pe lângă Hamilton Hamilton îi da clasă lui Verstappen de abia se chinuie cu Bottas și a prins locul doi chinuit verstappen Hamilton e cel mai bun a ziso și verstapoen asta și a ziso și Schumacher Hamilton e geniu sa văzut în q2 Verstappen de două cursea a avut două abandonuri asta nu e pilot mare si Hamilton dacă nu avea abandonuri lua titlul și în 2016 in primul sau an putea sa iasă campion dar a pierdut doar la un punct în 2007 și în 2008 a luat titlul și gândeștete Hamilton a avut mașină mai slabă in 2008 când a luat titlul și acum domină cu Mercedes și la fel Schumacher a avut timp de 5 ani mașina cea mai bună și toți piloții sunt in felul lor Senna era rapid Schumacher și Hamilton sunt încăpățânați sa văzut în q2 Verstappen dacă era bun câștiga cu Red Bull cum a făcut Hamilton cu mclaren in 2008 cand a luat titlul cu o mașină slabă și putea chiar să îl ia în 2007 primul lui an primul titlu dar la pierdut la un punct de Raikkonen așa că Hamilton e talentat și e prea bun față de ceilalți piloți asta e clară cei mai buni piloți din lume sunt Hamilton Schumacher și Senna o zic toți și aia din formula 1 și jean todt o zic verstappen e cel mai bun tânăr în momentul de față dar nu e mai bun că Hamilton mâine ii da fum Hamilton nici nu apuca locul 1 și nu are vreo șansă să îl ia la start mâine Hamilton câștigă și îl va egala pe Schumacher la Nr victorilor adică 91
    8 33
  • RegatulLuiPutin
    Calificarile au fost superbe. Campionii castiga si cand au o zi proasta si Hamilton este un adevarat campion. Verstappen si Perez sunt pilotii zilei, vettel si $troll prostii zilei.
    Mclaren si Renault merita sa termine sezonul pe 3 si 4.

    Propun un minut de reculegere pt. echipa riping point viitoare aston martin. Vine o perioada neagra. Cu 3 prosti ( $troll bebe, $troll corupt, omar szafnauer mincinosul) se mai poate, cand vine al-4-lea (vettel) o sa fie potop.Vai de capul lor!

    Vamos Checo!
    16 11
  • RegatulLuiPutin
    @Robert:
    - Verstappen a abandonat in ambele curse din cauza motorului
    - Red Bull-ul nu avea cum sa obtina azi polul indiferent de cine era la volan
    - Verstappen si Hamilton sunt amandoi foarte buni, britanicul are un plus de constanta (parerea mea)
    - pilotii ce au concurat in perioada diferite nu prea se pot compara intre ei
    - maine poate sa castige Hamilton, Verstappen, Bottas sau poate avem o surpriza; viitorul este imprevizibil
    21 2
  • vettel
    Unde mi-e aripa fata?
    11 4
  • Vettel zis Mr. Spin
    I-am depasit pe Cesaris si Maldonado
    11 4
  • cu masina asta trucata,normal ca HAMciocan este nr.1
    3 3
  • spinallroundervetel
    Spinache champ era cat pe ce sa-l trimita pe Leclerc in decor. Frizeaza penibilul dar ramane simpatic cu buza aia de pacalici cand gafeaza.
    6 1
  • Costel
    Da, masina e de vina. Mecanicii. Strategia. Da-ti-l naibii afara!! Sa vina Hulk!!
    4 6
  • Costele, Costele, la ora actuală cu un PNL-ist te confund pe tine și pe ceilalți susținători ce-mi dau voturi negative, care pentru faptele sau statul în loc al neamțului la momentul și locul nepotrivit caută să dea vina pe altceva. Îmi venea să râd de tine când îl mai scuzai pe "vițeluș"că el în timpul cursei se mai gândește și la familie...dacă ar fi așa te-aș întreba de ce dă cu mașina-n parapeți: a prins-o pe nevastă-sa cu altul în pat și ori nu se mai poate concentra de nervi ori vrea să-și ia zilele?
    5 4
  • Sper ca Verstappen sa le-o traga in stilul lui caracteristic.
    Forza Ferrari!
    2 5
  • THE SPINNING GERMAN
    Fetal bun in calificari, astept un spin si in cursa. Sforza fetal!
    4 1
  • Costel
    Perez P4. Cand te gandesti ca il dau afara ca sa vina fetita-spin!!
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru