Hamilton poate egala recordul de victorii deținut de Schumacher în Formula 1 cu un succes în Rusia: "Pare ceva ireal"

de Daniel Popescu
Marti, 22.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton consideră că este "ireal" că duminică va avea șansa de a egala recordul de 91 de victorii deținut de Michael Schumacher.

Marele Premiu al Rusiei de la sfârșitul acestei săptămâni va avea o conotație majoră pentru amatorii de statistici.

În cazul în care va trece primul linia de sosire în cursa de la Soci, Lewis Hamilton va egala recordul de 91 de victorii deținut în Formula 1 de Michael Schumacher.

Pilotul echipei Mercedes susține că simpla egalare a recordului este "ireală" în contextul performanțelor majore obținute de Schumacher de-a lungul carierei.

"Pur și simplu nu pare real. Este privilegiul suprem să fiu într-o astfel de poziție și să am un monopost și o echipă atât de grozave pentru a obține rezultate weekend de weekend. Cu siguranță nu m-am gândit că voi ajunge într-o astfel de ipostază", a declarat el.

Pe de altă parte, Hamilton sugerează că cele 90 de victorii se datorează în special echipei de ingineri și mecanici, dar și faptului că are un coechipier puternic în persoana lui Valtteri Bottas.

"Voi fi mereu recunoscător oamenilor care continuă să muncească din greu, sunt doar o piesă din puzzle, dar nu este ușor să obții victorii când un pilot precum Bottas te împinge de la spate în fiecare weekend", a adăugat el.

Între timp, Toto Wolff, șeful celor de la Mercedes, afirmă că nu a pregătit încă nimic special pentru a marca depășirea recordului.

"Credem foarte mult în karma și trebuie să lași astfel de lucruri să se întâmple.

Cine și-ar fi imaginat că cineva va depăși recordul de 91 de victorii? Dacă va fi cazul, sunt sigur că vom veni cu o idee creativă pentru a marca evenimentul", a precizat Wolff.

Via SkySports

Comentarii (22)

  • Bafta, Lewis!
    14 16
  • Vyctor7
    Va sta in galeria marilor piloti chiar daca a avut si ceva noroc si a facut alegerile bune ....1. Ayrton Senna 2.Michael Shumacher 3.Jim Clark 4.Alain Prost si lista continua
    14 2
  • Cat timp Schumacher a concurat 16- 17 curse pe sezon iar hamilton 20-21, statistica aceasta nu este relevanta.
    16 13
  • Robert
    Hamilton 1 Senna 2 Schumacher 3
    7 24
  • Robert
    Hamilton Senna și Schumacher sunt cei mai buni piloți Hamilton e prea bun la fel ca Schumacher și Senna. Fia Hamilton are 21 de curse că așa a decis formula 1 și merită e prea bun pilotul și Hamilton ia luat locul lui Schumacher la Mercedes când sa retras Schumacher în 2013 și Schumacher a zis că Hamilton e bun și e talentat are cea mai bună mașină și Schumacher a avut cea mai bună mașină timp de 5 ani la Ferrari Hamilton Schumacher Senna sunt cei mai buni piloți pe lângă alți Alain prost Jim Clark și alți Hamilton merită să îl egaleze pe Schumacher a muncit Omu și va câștiga la sotci cursa Hamilton the Best
    7 16
  • Robert
    Fis. Hamilton are 21 de curse că așa a decis formula 1 și merită e prea bun pilotul și Hamilton ia luat locul lui Schumacher la Mercedes când sa retras Schumacher în 2013 și Schumacher a zis că Hamilton e bun și e talentat are cea mai bună mașină și Schumacher a avut cea mai bună mașină timp de 5 ani la Ferrari Hamilton Schumacher Senna sunt cei mai buni piloți pe lângă alți Alain prost Jim Clark și alți Hamilton merită să îl egaleze pe Schumacher a muncit Omu și va câștiga la sotci cursa Hamilton the
    4 10
  • Schumacher 306 starturi - 91 victorii - 29,55%
    Hamilton 259 starturi - 90 victorii - 34,75%
    14 5
  • Pavianul pletos nici apa nu o sa le duca celor doi legendari. A Senna si M Schumacher, nici daca o sa aiba 30 de curse pe sezon. Sa fim bine intelesi.
    12 16
  • @Robert, de la depărtare îmi lași impresia că nu esti român după cum scrii. Nu știu ce gândești și ce vrei să spui după cum explici tu în 1001 de cuvinte, așa că te sfătuiesc să gândești mai mult și fără grabă înainte de a comenta pt.că aici com.-urile nu pot fi editate și corectate ca pe facebook.
    13 1
  • Robert
    Mavrick am zis că Hamilton Senna și Schumacher sunt cei mai buni piloți din formula 1.Zifi Hamilton e la fel de bun că Schumacher și Senna.@Fis Hamilton are 259 de starturi 34,75% și Schumacher 306 de starturi 29,55% Hamilton și Schumacher și Senna sunt la fel de buni toți și o zic eu o zice formula 1 că Hamilton e cel mai bun așa că tăceți anul asta îl egalează pe Schumacher și la anu o să îl întreacă la titluri că și la anu tot Hamilton ia titlul și anul asta ia sigur titlul Hamilton și la sotci îl egalează pe Schumacher la Nr victorilor Hamilton Schumacher și Senna sunt cei mai buni piloți Toată lumea îl suportă pe Hamilton doar ăștia care nu ii place de dominație lui nu îl suportă
    4 11
  • Nu prea inteleg nimic din coment-ul tau.Amesteci totul si ai impresia ca ce spui tu este adevarul absolut.Din multe puncte de vedere, ce afirmi tu este neadevarat. Robert, trezeste-te !
    8 3
  • Robert
    Hasu Hamilton e clar pentru toți e cel mai bun din generația asta
    6 13
  • Comentariul lui Zifi promoveaza discriminarea. Automarket.ro doarme.
    4 6
  • Chiar daca matematic se va intampla chestia asta, Hamilton nu se va apropia niciodata de Schumacher.
    10 3
  • neutral
    Robert, nu contesta nimeni ca Hamilton e bun, dar daca e asa cum spui tu trebuia sa faca mai multe la Mclaren dupa 2008. Ca a avut masina buna. Insa tot pe 3-4 a iesit. Daca nu se ducea la Mercedes vorbeam acum despre un Rosberg cu 5-6 titluri si cu recorduri. Daca Alonso alegea Mercedes in loc de Ferrari avea 7 titluri deja. Vettel la fel. Sa intelegi ca nu trebuie neaparat ridicati in slavi pilotii. Au clar meritele lor dar poate ca niste ingineri de geniu, care stau in spatele unor masini facute atat de bine merita mai multa consideratie. Pe Hamilton nu l-am vazut niciodata sa faca diferenta castigand cu o masina mediocra cum au facut-o Schumacher, Senna, Alonso, chiar si Vettel. A avut bafta sa debuteze pe o masina de top.
    De exemplu eu cred ca Max l-ar bate regulat pe aceeasi masina. Pe un Mercedes. Sau Red Bull.
    8 2
  • Daca cineva iti spune ca esti urat, cu o freza de cocota nu-i discriminare. E un punct de vedere. Poti, fi alb, negru, rosu, galben.
    6 3
  • @@blm, adică în cazul în care partenera ți-ar zice noaptea în pat că ești păros ca o maimuță nu te-ai simți discriminat? Orice situație trebuie privită și din unghiurile altora, nu numai al nostru.
    4 3
  • @mavrick
    Daca partenera iti spune ca esti cumva(oricum) nu e discriminare. Ca nu-ti ia niciun drept. Este opinia ei si are dreptul sa te considere cum considera de cuviinta. Nu-ti place, te duci la o alta ;)
    5 0
  • :)) Îmi aduseși aminte de unul care scria:
    "Nu vreau între soți gâlceavă
    Dar în sinea mea socot
    Când nevasta e otravă
    O amantă-i antidot"
    5 0
  • Comparatia Hamilton - Shumacher nu-si are rostul.
    Shumi a concurat cu Senna, Hakkinen, Damon Hill etc. Hamilton cu piloti mult mai putin talentati + tot timpul cea mai buna masina. Cursele facute de Shumacher la Benetton au fost magnifice.
    4 4
  • The Dot
    Ce mi-era dor de niste comparatii fara argumente pertinente!
    0 1
  • Robert
    Neutral Hamilton și Schumacher sunt legende in formula1 clar Hamilton la bătut cu o mașină slabă pe Alonso și în 2097 la mclaren a pierdut la un punct boss și în 2008 a luat titlul clar Hamilton merita
    0 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru