Guvernul vrea reducerea plafonului de garanții pentru “Prima Mașină”: doar 7 persoane au accesat credite prin acest program în 2019

de Paul Cosma
Marti, 04.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Guvernul se pregătește să taie plafonul de garanții pentru „Prima mașină” la 5 milioane de lei, după ce, în 2019, doar 7 persoane au accesat credite prin acest program.

Lansat în 2015 cu scopul de a stimula tinerii să cumpere maşini noi prin credite mai avantajoase decât cele obişnuite, în detrimentul achiziţionării de maşini second-hand, programul Prima Mașină s-a dovedit un eșec de proporții al autorităților.

Doar șapte persoane au depus cereri de credite prin acest program, în 2019, astfel că actualul guvern vrea să reducă plafonul de garanții, potrivit informațiilor profit.ro.

Deși a avut un plafon de 10 milioane de lei, gradul de utilizare a fost de 1.65% în 2019, susține Guvernul, care vrea ca acest plafon să fie redus la 5 milioane de lei.

De la începutul programului și până la sfârșitul anului trecut au fost acordate 350 de garanții, cu o valoare totală de 6.21 milioane lei.

Via profit.ro

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru