Grupul Volkswagen a raportat scăderea livrărilor cu 27% în prima jumătate a anului: germanii au avut pierderi de 800 de milioane de euro

de Daniel Popescu, Foto: Volkswagen
Joi, 30.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a înregistrat pierderi de 800 de milioane de euro în prima jumătate a anului după ce livrările de mașini au scăzut cu 27%, la aproximativ 3.9 milioane de unități.

Grupul Volkswagen a publicat joi raportul financiar pentru prima jumătate a anului. Datele oferite arată că producătorul german a livrat 3.9 milioane de mașini, în scădere cu 27% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

Acest lucru a condus și la o reducere a veniturilor cu 23.2%, la circa 96 de miliarde de euro. În acest context, Grupul Volkswagen a înregistrat în ansamblu pierderi de 800 de milioane de euro, care contrastează puternic cu profitul de 10 miliarde de euro raportat în perioada similară a anului trecut.

Totuși, Grupul Volkswagen a obținut o "performanță" mai bună decât Grupul Renault, care a anunțat tot astăzi pierderi de 8 miliarde de euro pentru același interval.

Directorul financiar al grupului german, Frank Witter, consideră că Volkswagen trece prin cea mai dificilă perioadă din istorie din cauza pandemiei de coronavirus, însă este optimist că vânzările își vor reveni treptat pe parcursul celei de-a două jumătăți a anului.

"Prima jumătate a anului a fost una dintre cele mai provocatoare perioade din istoria companiei noastre din cauza pandemiei.

Totuși, observam un trend pozitiv și sunt optismist, dar precaut pentru a doua jumătate a anului", a explicat oficialul Grupului.

Via Volkswagen

Comentarii (4)

  • Anonim
    Sa fim seriosi pierderile pentru ei insemna profitul mai mic fata de profitul nesimtit din care traiau tot felul de actionari , directori ,directorasi afectati de bonusurile mai mici . Nu au venit actionarii mititeii de ei cu bani de acasa !! Si virusul asta e bun la ceva trezeste la realitate si reaseaza si aceasta industrie auto care in ultimii 15 ani doar de reducerii de cost si profit mai mare, vanzari mai mari a vorbit . Partea nasoala va fi pentru muncitorul de la banda ca in capitalism bogatasul nu rupe de la gura lui nimica
    8 1
  • De pe DW,citita azi. "Volkswagen are 192 de miliarde de dolari americani datorie(fiind numarup unu pe aceasta lista la nivel mondial)..."Sa vedem,chiar atat de mare e gigantul Vw incat sa nu fie lasat sa moara? "Totuși, Grupul Volkswagen a obținut o "performanță" mai bună decât Grupul Renault" :))) 192 de miliarde datorie !
    1 1
  • Toyota are 138 miliarde datorie, exact ca toate tarile, datorii rostogolite, dar ca sa faci asta trebuie sa si produci, sa poti plati o parte. Asadar nu, VW nu va pieri.
    6 1
  • Propun zi de doliu national in Romania, stiu ca romanii sunt sinsibili atunci cand vine vorba de VW si de nemti in general.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru