Grupul Volkswagen a livrat peste 900.000 de vehicule la nivel global în luna septembrie: nemții au raportat o creștere de 9.2%

de Cornel Șocariciu, Foto: Dreamstime
Vineri, 18.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În primele nouă luni ale anului, Grupul Volkswagen a livrat peste 8 milioane de mașini, în scădere cu doar 1.5%. În luna septembrie, grupul german a încheiat rezultatul cu o creștere de peste 9%.

Grupul Volkswagen a livrat în luna septembrie 904.200 de mașini noi la nivel global, în creștere cu 9.2% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Dacă în primele șase luni, nemții au raportat scăderi importante în Europa, a doua parte a anului aduce valori în creștere pentru Grupul Volkswagen.

În Europa, grupul german a livrat 336.300 de mașini în luna septembrie, în creștere cu 31% față de aceeași perioadă a anului trecut. Această îmbunătățire a rezultatului a fost susținută de livrările generoase de pe piața din Germania (92.800 de unități, +58.1%).

În China, cea mai mare piață de desfacere a nemților, Grupul Volkswagen a raportat o creștere de doar 0.2% (384.100 de unități), în timp ce pe piața din SUA a fost raportat un rezultat negativ în luna septembrie (-11.5%, 48.900 de unități).

În luna septembrie, doar MAN și Volkswagen Vehicule Comerciale au raportat rezultate negative, Volkswagen, Audi, Skoda SEAT, Porsche și Scania reușind să încheie cu creșteri generoase.

În primele nouă luni ale anului, Grupul Volkswagen a livrat la nivel global peste 8 milioane de mașini, în scădere cu 1.5%.

Pe piața din Europa, livrările au crescut cu 1%, în timp ce pe piața din China, grupul german raportează o scădere de 2.8% la nivelul primelor nouă luni ale anului.

De la începutul anului și până la finalul lunii trecute, constructorul Volkswagen a livrat peste 4.5 milioane de mașini, în scădere cu 2.3%. Audi și Skoda au încheiat tot în scădere, în timp ce Seat și Porsche reușeșc rezultate pozitive la finalul primelor nouă luni ale anului.

Comentarii (7)

  • Matache
    Inca am pastrat sampania pt ziua in care vreau sa aud cum au ajuns falimentari nenorocitii astia. Si-au batut joc de increderea pe care insusi clientii lor mai prostanaci au crezut in abureala asta a lor.
    17 24
  • Sampania o vor bea stranepotii tai, pune-o bine la pastrat.
    26 9
  • ma tache
    Ura e un sentiment care vine din adancul sufletului si nu are vindecare. De aceea devine boala cu timpul. Ceea ce la tine se vede deja.
    Bai frustratule, astia au trecut printr-un razboi mondoal au rezistat si au renascut. Ce te face sa crezi ca vor crapa dupe ce au ajuns nr. 1 mondial? Tembelismele tale ecofanteziste?
    20 15
  • Matache
    @dan _grc . Stai linistit am chiar doua sampanii, cu cea de-a doua iti fac cinste sa-ti speli BMW-ul de rugina ( am auzit ca pragurile-scam coapte la modelele astea )

    @ma tache . Ciocu' mic mai pitic ;-)
    10 18
  • @matache, @mafia, @mascarescu ... acelasi pacalici, cu romana dezacordata si limbaj fortat-pompos, din care raman doar niste scremete intelectuale diforme. Iar cand intra in blocaj mental, recurge la poezia prescolara gen "ciocu mic mai pitic" care de obicei ii lasa masca pe betivii satului dupa al 15-lea pahar. Bataia care urmeaza la birt inca isi pastreaza proprtia de 50%-50% de castigatori.

    Altfel, pe Automarket.ro contributia la discutii e zero. Orice ar face, dupa doua fraze maxim, ii transpira ura sovietica fata de tot ce e german, insotita de temenele si prosternari la masina japo + lauda obligatorie la nivelul de trai de la moscova si alegerea inteleapta a poporului sovietic cu masina asiatica.

    Ma distreaza titlurile pozitive despre VW pentru ca stiu ca sunt o mana de looseri pe site-ul asta care si-au stricat ziua si fac spume la gura pentru lucruri care sunt total in afara sferei lor de influenta. Cu cat scriu mai mult si isi varsa ura mai mult, cu atat mai tare ma bucur. Pentru ca sunt oameni negativi care isi irosesc viata si energia degeaba pe-aici. Macar in viata reala nu fac rau nimanui, sunt inofensivi si devin tot mai legume pe zi ce trece.

    Intre timp VW vinde de rupe si isi vad de treaba facand ceea ce stiu cel mai bine. Masini.
    17 11
  • @zarne...in fine,eanu
    Da,asa e cum zici tu!
    8 10
  • Fara alehas
    Dupa cum se stie/ vede secta vw e foarte mare. Intoxicatia mentala cu informatii/ reclame ce prind la multimi e asemanatoare oarecum mesajelor motivante din vremea fondatorului ei, A. Hitler.
    @Matache
    Vei ramane mult timp cu o sampanie valoroasa pe care iti recomand sa o savurezi intr-un alt moment al vietii care chiar merita :)
    13 13

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru