Grupul PSA: “Brandurile Peugeot, Citroen, Opel sau DS sunt libere să-și aleagă propria strategie privind mașinile electrice”

de Paul Cosma
Joi, 11.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
PSA susține că brandurile Peugeot, Citroen, Opel sau DS au libertatea să-și aleagă propria strategie privind mașinile electrice și hibride, fără o “intervenție” din partea grupului, potrivit directorului diviziei de vehicule cu emisii reduse.

Segmentul compact are un potential generos pentru clienții care caută hibrizi plug-in sau mașini 100% electrice, în viziunea oficialilor PSA.

Grupul francez a spus că brandurile sale pot alege între două platforme, eCMP sau EMP2, dar că decizia aparține exclusiv Peugeot, Citroen, Opel sau DS, în funcție de nevoile fiecărei companii.

“În cadrul PSA, mașinile din segmentul compact pot fi produse atât cu versiuni 100% electrice, cât și cu versiuni plug-in hybrid. Fiecare brand va lua decizia pe care o consideră drept cea mai bună,” a explicat Anne-Lise Richard, directorul PSA pentru divizia de vehicule cu emisii reduse.

Modele precum Peugeot 208 și Opel Corsa oferă versiuni 100% electrice, în timp ce pentru Peugeot 3008 sau Opel Grandland X există posibilitatea unor variante plug-in hybrid. PSA susține că platformele grupului vor fi adaptate în funcție de evoluția pieței și cerințele clienților.

Via Autocar

Comentarii (5)

  • netam-nissan
    libertatea asta e cam la fel cu a clientilor de ford model t care erau liberi sa aleaga orice culoare, cu conditia sa fie neagra.
    ...pai sint eu prea prost, sau toate e-daravelele pejeo-opel-citroen folosesc acelasi motor electric de 136 cp ?
    16 4
  • NU FOLOSESC ACELAŞI MOTOR fiecare daravelă cu motorul ei dar care are aceleași arhitectură specificaţii. Din comentariile anterioare am vazut că ai spirit de glumă
    7 1
  • Ali electricul
    @netam
    bineinteles ca folosesc acelasi motor. De ce crezi ca s-au strans sub aceiasi palarie?
    La motoarele clasice cu piston se pot face reglaje astfel incat sa dezvolte puteri diferite uneori cu acelasi hardware. La motoarele electrice e si mai usor sa faci asta, chiar nu trebuie modificat mecanic nimic, poti face totul din soft. Visul de cost reduction al oricarui manager. Triste vremuri ne asteapta. Fake-uri si prosteala pe fata.
    4 0
  • Fara alehas
    @nica
    Cel care se intreaba daca e ,,prea prost,, e mai degraba un frustrat.
    Ar trebui sa incerce sa se angajeze la PSA ca sa-i lumineze.
    1 4
  • netam-nissan
    da dle fara-alehas oi fi frustrat dar macar am substrat in timp ce dvs aveti doar atac la persoana mea ilustra de altfel haha.
    la PSA nu ma angajez deci ca nu merita amaritii de ei un geniu ca mine..
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru